X
 
 

ЕК oдобрява премахването на промяната в часовото време

3102 4
photo of ЕК oдобрява премахването на промяната в часовото време
Снимка: iStock/Guliver
Европейската комисия ще препоръча на държавите-членки на ЕС да премахнат промяната на часово време, според която часовниците се придвижват с един час.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер публично представи отношението си към дебата за премахване на промяната в часовото време в Европейския съюз. В ефира на немския телевизионен канал Зе Де Еф той заяви, че подкрепя идеята за постоянно часово време в съответствие с волята на гражданите, но окончателното решение е в ръцете на парламентите на страните-членки на ЕС.

Над 4 млн. европейци гласуваха в допитването за лятното часово време

4,6 млн. граждани на Европейския съюз са дали мнението си дали да бъде отменено или не лятното часово време. Допитването беше организир...

Проучване на ЕС от 4 юли до 16 август в интернет показва, че повече от 80% от европейците са против годишния ритуал за придвижване на часовниците напред с един час през пролетта, а след това с един час през есента - практика, използвана в по-голямата част от Европа и Северна Америка. Официални данни не бяха публикувани.

"В Европейската комисия ще се застъпя за това, че щом питате хората, тогава трябва да действате в съответствие с отговора им", добави Юнкер. "Хората искат това - ние ще го направим", каза ръководителят на Европейската комисия. Юнкер припомни, че след решението на Брюксел ", което ще бъде прието днес", гласуването по този въпрос трябва да се проведе в Европейския парламент и във всяка страна от общността.

Защитниците на лятното часово време казват, че удълженото дневно време през лятото може да спести енергия и да повиши производителността.

Противниците твърдят, че някои хора не могат лесно да се адаптират към промяната и смятат, че ще има краткосрочно отрицателно въздействие върху тяхното здраве.

Северна Корея уеднаквява времето си с това в Южна Корея

Властите в Северна Корея взеха решение на 5 май да преместят часовниците с 30 минути напред, за да изравнят стрелките с тези в Южна Кор...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Европеец 2 Европеец преди 1 година Профил на трол?
  Мен никой не ме е питал, нито са ми казали къде е допитването. А официални данни няма. Колко проценти от имащите право на глас са гласували?
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ко ривеш? Имаше си анкета - седя половин година. Аз как гласувах?
  : 0 !
 • Дивергент 1 Дивергент преди 1 година Профил на трол?
  Кои граждани? ЕС да не би да има само 4 000 000 жители? Това е криворазбрана демокрация. Ако искат да не са диктатори да направят референдума по правилата.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Ти да не би да се имаш за европеец - тъмен балкански субецт, вчера излязъл от пещерите, днес има претенции за цивилизовано същество.
  : 0 !
missing image
Световен ден на храната

Световният ден на храната се чества по инициатива на Организацията по изхранване и земеделие към ООН, и се отбелязва ежегодно на 16 октомври. Инициативата...