X
 
 

ЕК: Продължителността на живота в ЕС забавя темпа си на растеж

638 0
ЕК: Продължителността на живота в ЕС забавя темпа си на растеж
Снимка: iStock/Guliver
Стабилното досега увеличаване на продължителността на живота е забавило темпа си. Продължават да се наблюдават големи различия както в самите държавите, така и между тях, като изоставането е особено ясно изразено при хората с по-ниско образование. Това сочи доклад на Европейската комисия (EК) за състоянието на здравеопазването н страните членки от Общността. 

Този доклад почива на сравнителни анализи на здравословното състояние на гражданите на ЕС и ефективността на здравните системи на 28-те държави, 5 страни кандидатки и 3 държави от Европейската асоциация за свободна търговия (ЕАСТ), съобщава пресслужбата на Европейската комисия.

Габриел: Искаме до края на 2020 г. 5G мрежата да бъде пусната в ЕС

Искаме до края на 2020 г. 5G мрежата да бъде пусната във всички страни от ЕС. Това обяви европейският комисар по цифрова икономика и об...

В документа се призовава също така за подобряване на психичното здраве и за превенцията на психичните заболявания, които имат не само социално отражение, но според извършените за тях оценки възлизат на над 4% от БВП в ЕС. В доклада също така се отправя призив за справяне с рискови фактори като тютюнопушене, консумация на алкохол и затлъстяване, намаляване на случаите на преждевременна смъртност, осигуряване на универсален достъп до здравно обслужване и укрепване на устойчивостта на здравните системи.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Ето го гаджето на Гери-Никол (СНИМКА)
Ето го гаджето на Гери-Никол (СНИМКА)

От известно време се носят слухове, че Гери-Никол има нов мъж в живота си. Днес певицата потвърди, че е влюбена, като сподели обща снимка с приятеля...