X
 
 

ЕК ще представи докладите за България и Румъния

750 0
photo of ЕК ще представи докладите за България и Румъния
Снимка: iStock/Guliver
Европейската комисия (EК) ще представи нa 22 октомври Мониторинговия доклад за напредъка на България на редовното заседание на колежа на комисарите в Страсбург.

За дванадесета поредна година ЕК отчита напредъка на България и Румъния с годишни доклади и препоръки по Механизма за проверка и сътрудничество, с който двете балкански страни обвързаха членството си в Общността. Той отчита напредъка в борбата с корупцията по високите етажи на властта, реформата на съдебната система и медийната свобода.

Фон дер Лайен подкрепи новата сделка за Brexit

Избраната за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подкрепи новото споразумение за Brexit и отбеляза, че то предвеща...

Това ще е последният доклад на комисията на Жан-Клод Юнкер, който беше обещал до края на мандата му Механизмът за проверка над София и Букурещ да падне.

Дали това ще се случи ще, стане ясно след заседанието на комисарите утре. Източници от институцията съобщиха неофициално пред Нова телевизия, че имало съпротива за отпадане на контрола. Комисията все пак може да го прекрати и напредъкът на двете страни да се отчита с Общ механизъм за контрол на върховенството на закона във всички европейски страни.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 19 ноември

Овен През този ден е моментът да кажете ясно какво точно желаете. Не че няма да има друг път, но моментът ще отмине. Сега ще бъдете разбрани, при...