Екипи на кредиторите вече са в Атина

5649
Екипи на кредиторите вече са в Атина
Снимка: Getty Images/Guliver

Екипи, представляващи международните кредитори на Гърция, са пристигнали в Атина. Те незабавно са започнали работа по третия спасителен пакет за страната, съобщават от Брюксел.

"Екипи от институциите (кредиторите) вече са на терен в Атина и работата започва незабавно, още в момента, в който говорим", каза говорителката на Европейската комисия Мина Андреева по време на пресконференция, предаде АФП, цитирана от Expert.bg.

Ад и в Гърция - очакват температури от 42 градуса

Ад под небето в Гърция. Температурите тази седмица ще достигнат 42 градуса. Туристите се информират за предпазни мерки от жегата. Навс...

Припомняме, че Европейската централна банка (ЕЦБ) отхвърли искане на гръцката централна банка и на гръцката комисия за капиталовите пазари за отваряне на Атинската фондова борса без капиталови ограничения за гръцките инвеститори, които сега не могат да използват наличните си сметки за закупуването на акции.

Отварянето на борсата ще стане при ограничения за поне още една седмица, а след това отново ще бъде оценена ситуацията, преди да се вземе окончателно решение.

ЕЦБ е обезпокоена, че ако борсата отвори врати без ограничения, това ще доведе до изтичане на значителни капитали от банковите депозити към борсата. Някои представители предупреждават, че капиталовият контрол в Гърция може да продължи с месеци, докато в страната влязат отново "свежи пари" от Европа.

 

Гръцката борса остава затворена днес, може да отвори утре

Гръцката борса остава затворена днес, но може отново да започне работа утре след почти едномесечна пауза, съобщават източници от гръц...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа