Експерти: Интернет затруднява борбата с трафика на хора

994
Експерти: Интернет затруднява борбата с трафика на хора
Снимка: Getty Images/Guliver

Предоставяната чрез интернет анонимност пречи на усилията на организациите за борба с трафика на хора, особено на сексуалната експлоатация на малолетни и непълнолетни лица, заявиха експерти.

"Въпросът за „тъмния интернет”, който в своята конфигурация е изключително непроследими, прави много трудно намирането на престъпниците, които търсим," каза на пресконференция в Коста Рика Росилин Борланд, специалист по мигрантска помощ в Централна и Северна Америка към в ООН миграционна агенция IOM.

Разбита е мрежа за трафик на проститутки от България

Холандската полиция е разбила международна банда за трафик на хора, която е принуждавала жени от Сливен да проституират. Жените е тряб...

Според нея и колегите й случаите, свързани със сексуалното малтретиране на деца, биха могли да бъдат проследени физически много по-лесно, отколкото онлайн.

"Практически целият процес се случва чрез дигиталните средства, а това го прави изключително труден за идентификация", каза шефът костариканската агенция за децата Ана Тереза Леон.

Очаква се по-късно този месец ще бъдат представени актуални данни за трафика на хора на заседание на ООН. По настоящи данни, близо 46 милиона души по света са в ситуация на съвременно робство, което е един от аспектите на престъплението е сексуалната експлоатация на възрастни и непълнолетни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа