ЕП ще праща делегация в Русия за затопляне на отношенията

3522
ЕП ще праща делегация в Русия за затопляне на отношенията
Снимка: Getty Images/Guliver

Европарламентът (ЕП) взе решение за изпращане в началото на 2016 година на делегация в Москва за възобновяване на контактите с Държавната дума на Русия, заявил източник във фракцията на европейските социалисти и демократи в ЕП пред РИА Новости.

"ЕП взе решение да изпрати представителна делегация в Москва в началото на следващата година", казал той.

Евродепутати ни разкритикуваха заради лошо отношение към бежанците

България бе остро разкритикувана заради лошо отношение към бежанците по време на дебат в Европарламента, съобщиха от пресцентъра на инс...

По думите му целта на визитата "се явява възстановяването на мостовете на парламентарно сътрудничество с Русия". В подкрепа на това в четвъртък се изказали председателят на ЕП Мартин Шулц и ръководителите на политическите групи на асамблеята.

В отговор на ограничителните мерки от институциите на ЕС Русия прие пакет контрамерки и въведе ограничения за официални лица на ЕС, включително за няколко десетки членове на ЕП, на които временно е забранено влизането в Русия.

На среща тази седмица в Берлин ръководителят по външни работи на Думата Алексей Пушков и вицепредседателят на фракцията на социалистите и демократите в ЕП Кнут Флекенщайн съвместно призоваха за взаимно сваляне на санкциите от руските и евпорейските депутати.

Отношенията между Русия и Запада се влошиха във връзка със ситуацията в Украйна. От санкции срещу отделни физически лица и компании ЕС и САЩ преминаха към мерки срещу цели сектори от руската икономика. В отговор Русия ограничи импорта на продоволствени стоки от страни, въвели ограничения срещу нея – САЩ, държавите от ЕС, Канада, Австралия и Норвегия.

ЕП временно отстрани двама депутати за непристойно поведение

Ръководството на Европейския парламент (ЕП) отстрани за 10 дни двама депутати за непристойно поведение и им наложи глоби от по 3060 евр...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа