Ердоган смята, че въпросът с визите за ЕС върви към край

932
Ердоган смята, че въпросът с визите за ЕС върви към край

Президентът на Турция Ердоган заяви, че въпросът за отменянето на визите за ЕС се намира в заключителен етап, предаде БГНЕС.

"Трябва да продължим да правим необходимите стъпки за визова либерализация. Този въпрос вече е на заключителен етап. Вярвам, че ще постигнем положителен резултат по тази тема, който ще вземе под внимание чувствителността на Турция по въпросите на борбата с тероризма", каза той.

ЕК не смята, че Турция е изпълнила необходимото, за да получи безвизов режим за Шенген

Турция трябва да направи повече, за да отговори на условията на ЕС за получаване на безвизов режим за гражданите ѝ в рамките на споразу...

В съответствие със споразумението от 18 март се предполага, че от 1 юли тази година визите между Турция и Шенгенската зона ще бъдат отменени. По заявление на представителите на ЕС, Анкара обаче все още трябва да завърши работата си по няколко критерия, чието изпълнение ЕС изисква. Това особено важи за внасяне на поправки в закона за тероризма. Турската страна на свой ред заявява, че изпълнила почти всички 72 условия на ЕС. По думите на премиера Бинали Йълдъръм внасяне на изменения в антитерористичното законодателство е изключено. "Ние водим много сериозна борба с тероризма и в тези условия няма да внасяме никакви изменения в законодателството, дори и ако от това зависи въпросът за отмяна на визите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа