Ердоган заплаши Европа: Ще си платите за това, че подкрепяте терористи

2741
Ердоган заплаши Европа: Ще си платите за това, че подкрепяте терористи
Снимка: Gettyimages

Турската нация ще накара Европа да си плати за това, че подкрепя терористи. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, критикувайки Европейският парламент за това, че оказва помощ на сирийската кюрдска Партията на демократичния съюз (PYD) и нейното военно крило - Отрядите за народна защита (YPG).

„Призовавам ЕП по време на това значително събитие: Към кого се опитвате да отправите послание с флагове на терористични организации, които висят по стените на Европейския парламент?“, попита Ердоган по време на вечеря ифтар, цитиран от в. „Хюриет“

Хакан Шукур на съд за обида на Ердоган

Голямата звезда на турския футбол от близкото минало Хакан Шукур ще бъде съден за обида срещу президента на страната Реджеп Ердоган. ...

По-рано тази седмица в турската преса, заедно със съобщения за дискусиите на сълидера на прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН) Селяхатин Демирташ в ЕП, бяха публикувани и снимки на Демирташ, преминаващ край знаме на YPG в сградата на парламента.

„Турската нация ще потърси отговорност от съответните хора за техните действия, когато дойде правилният за това момент “, допълни държавният глава.

Ердоган също така посочи, че вече е започнало изпращането на съответните документи за производства срещу депутатите, одобрение за свалянето на чиито имунитети Ердоган даде в началото на месеца. Тогава президентът одобри закон, който сваля имунитета на 152 депутати или 27,6% от законодателите в парламента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа