Ероглу: Турските войници никога няма да напуснат Кипър

26549
Ероглу: Турските войници никога няма да напуснат Кипър

Турските войници "никога" няма да напуснат Кипър, заяви президентът на признатата единствено от Анкара Севернокипърска турска република (СКТР) Дервиш Ероглу, цитиран от новинарския сайт Уърлд булитин, предаде БТА.

Ероглу опроверга появили се по-рано твърдения, че турските войски ще се изтеглят от средиземноморския остров, заявявайки, че присъствието им в Кипър е "червена линия" за Турция и тя никога няма да одобри тяхното изтегляне.

Бързо решение за Кипър

Във вторник лидерите на кипърските турци и гърци изразиха желанието си за постигане на „възможно най-бързо споразумение” з...

"Присъствието им е съобразно споразумение между Турция, Великобритания и Гърция, което определя трите държави като гарантки на двете общности на острова", заяви Ероглу пред Анадолската агенция.

Преди дни Ероглу заяви, че очаква след предстоящите му посещения в Анкара и Атина да бъде придаден силен тласък на преговорите за разрешаване на Кипърския проблем.

Той заяви, че преговорите ще се провеждат два пъти в седмицата и че при дискутирането на някои от спорните въпроси, лидерите на двете страни в Кипър също ще сядат на масата за преговори за да намерят разрешение на дискутираните въпроси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа