X
 
 

ЕС инвестира 200 млн. евро в космическия сектор

705 1
ЕС инвестира 200 млн. евро в космическия сектор
Снимка: Gettyimages
Европейската комисия днес обяви инвестиция в размер на 200 милиона евро съвместно с Европейската инвестиционна банка за европейския космически сектор.

Редица проекти и финанси ще бъдат сключени по време на Европейската конференция за космическа политика, която се провежда днес и утре в Брюксел, за да бъдат подкрепени иновативни проекти в космическия сектор.

Може ли да се спаси Земята от космически отпадъци

Учени от Самарския университет са разработили метод за прочистването на космоса от големи отпадъци, вкл. от тежащи тонове части от раке...

"Нашият ангажимент за изследване и иновации в космоса отразява амбицията ни да поставим Европа на челно място в развитието на космическите технологии", заяви европейският комисар по иновациите Мария Габриел.

Инвестицията от 200 милиона евро се състои от два стълба. Единият е договор за заем между Европейската инвестиционна банка и Ариана Груп от сто милиона евро за развитие на програмата на новата ракета Aриана 6.

Освен това Комисията и Европейският инвестиционен фонд обявиха първия технологичен космически фонд и сто милиона евро за програма, насочена специално към подкрепа за растежа и иновациите на малките и средни предприятия, работещи в космическия сектор.

Комисарят по индустрията заяви, че "горещо приветства" заема на Европейската инвестиционна банка за проекта Ариана 6, който е централен за гарантиране на автономен европейски достъп до космоса.

SpaceX изстреля 60 спътника в орбита (ВИДЕО)

SpaceX обяви извеждането в космоса на 60 микроспътника Starlink, които бяха изстреляни по-рано на ракетата Falcon 9. Изявлението беше п...

„Второ, с финансирането на иновации изпращаме ясен сигнал, че космическият бизнес в Европа е привлекателна възможност, това е ключова инициатива за развитието на европейските космически стартъпи“, заяви европейският комисар по индустрията Тиери Бретон.

Actualno.com

Етикети:

  • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
    ДЕМЕК ес ИНВЕСТИРА В борисов бойко и ХУНТАТА му И ПОДОБНИ ЕЛЕМЕНТИ ИЗЕДНИЦИ И г*ДОВЕ. ДА СИ ИМАТ парички за ПАРТИТА ДО 5438 година. А , пък те ПРОДАВАТ И ще продават я България , я Естония , я Словакия. Ама ес го прави ОТ САМОТО СИ ПРЪКВАНЕ това.
Последно в Актуално