ЕС разпределя мигрантите из всички членки

6538
ЕС разпределя мигрантите из всички членки
Снимка: Getty Images/Guliver

Европейският съюз ще разпределя мигрантите в държавите членки. Това обяви в Брюксел европейският комисар по въпросите на миграцията Димитрис Аврамопулос.

Мигрантите ще бъдат разпределяни в съответствие с определени критерии, като например численост на населението, БВП, брой на получени молби за предоставяне на убежище и ниво на безработица", заяви Аврамопулос, цитиран от ТАСС.

Според заместник-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс до края на май ЕК ще предложи временен механизъм за разпределение на мигрантите, за да облекчи натиска върху тези страни, които носят основната отговорност.

"Искаме да се създадем правови и безопасни канали за тези, които наистина се нуждаят от защита. В тази връзка ние предлагаме хуманитарна схема за преселване. ЕК отпуска допълнителни 50 милиона евро за тази схема, от която трябва да се възползват 20 хиляди души в ЕС през следващите две години", обясни той.

Около 80 на сто от броя на молбите за убежище са само в няколко страни от ЕС - Германия, Франция, Италия, Великобритания, Белгия и Швеция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа