Ето кой е най-богатият наследник в Русия

3416
Ето кой е най-богатият наследник в Русия
Снимка: iStock

Единственият син на президента на „Лукойл” Вагит Алекперов - Юсуф - отново беше признат за най-богатия наследник според Forbes. Той може да разчита на 18 милиарда долара, предаде РИА Новости.

Списанието публикува такава оценка за пети път, но на първия ред винаги е бил Юсуф Алекперов . За да създаде рейтинга, изданието взима предвид състоянието на дадения милиардер и го дели на броя на всички негови признати деца. Настоящият списък съдържа 20 семейства, където тази година всяко дете има поне 2,25 милиарда долара,а общият брой деца в тези семейства е 51.

Петима от най-богатите руснаци обедняха с 6 млрд. долара заради коронавируса

Петима от най-богатите руснаци загубиха общо почти 6,06 милиарда долара за един ден поради срив в борсите, причинен от ситуацията с кор...

На второ място са дъщерята и синът на съсобственика „ Новатек “ Леонид Михелсон (с 10,1 милиарда долара всеки), на трето - синът на главния акционер УГМК Искандер Махмудов (девет милиарда).

На един от участниците - съсобственикът LetterOne и " Алфа-Груп " Михаил Фридман - през 2019 г. се роди дъщеря. Сега той има пет деца и съответно по-ниско място в класацията - миналата година всяко от децата му теоретично можеше да разчита на 3,8 милиарда долара (12-то място), тази година всяко от тях има по 2,8 милиард (16-то място).

В сравнение с миналата година в класацията се появиха пет нови участници от две семейства - синът и двете дъщери на сенатора от Дагестан Сюлейман Керимов, както и синът и дъщерята на основния собственик на „Фосагро” Андрей Гуриев.

На тях ием отстъпиха мястото ски децата на шефа на Алфа Банк Пьотр Авен , които тази година станаха повече. Друго място бе дадено на сина на главния собственик на „"Трубной металлургической компании” и групата „Синара” Дмитрий Пумпянски, Александър.

Как богатите стават още по-богати?

За мнозина да бъдат част от най-богатите хората в света, изглежда като възможност да притежават всичко, което поискат: супер коли, лукс...

Според Forbes към 16 април 2020 г. в Русия е имало 103 милиардери, а общото им състояние е 439 милиарда долара. "Ако тази сума се раздели равномерно на общия брой на техните деца (281), всички те също ще бъдат милиардери със среден „портфейл” от 1,56 милиарда долара", отбелязва изданието.

През март 2018 г. Алекперов заяви пред репортери, че е издал прехвърляне на своите акции в компанията на наследниците чрез тръст, те няма да могат да разделят пакета. През есента на 2017 г. в интервю за агенцията Блумбърг Aлекперов призна, че търси наследник и че синът му не е подходящ за тази роля, тъй като смята работата си за твърде сложна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Песков като панаирджийска мечка: Весели жената на нарочен за най-корумпиран в Русия (СНИМКА)

Арести в Англия заради смъртта на мигранти

В Русия погребаха Зеленски и Байдън, Скабеева говори с гробовен глас за ракетите ATACMS (ВИДЕО и СНИМКА)

Политическа криза: Испанският премиер мисли за оставка

Украйна конфискува активи на назначения от Русия губернатор на Запорожка област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 25.04 - Байдън подписа военната помощ, първата пратка вече е на път

Лукашенко: С Путин решаваме за ядрените оръжия - как и кога

Десетки хиляди полети имали проблеми с навигацията, подозират руска намеса

За създаване на "терористично общество": Русия арестува задочно Гари Каспаров

"Спрете лодките": Лондон с крайни мерки срещу мигрантите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа