Еврокомисарят по икономиката заяви, че Европа не се тревожи от резултата от гръцките избори

2544
Еврокомисарят по икономиката заяви, че Европа не се тревожи от резултата от гръцките избори
Снимка: Getty Images/Guliver

Еврокомисарят по икономиката Пиер Московиси заявява, че е спокоен за резултата от предсрочните избори в Гърция след осем дни. Той е убеден, че те няма да поставят под въпрос поетите от Атина ангажименти, предава АФП. Не знам коя партия ще спечели, каква коалиция ще се сформира, заяви Московиси при пристигането си в Люксембург за съвещание на европейските министри на финансите.

Но имам усещането предвид резултатите от анкетите, че се очертава много ясно мнозинство, огромно мнозинство в Гърция за партиите, които подкрепиха стъпката към програма за подпомагане срещу реформи. Нямам никакво безпокойство от подобно естество, подчерта той. Лявата партия Сириза възстанови аванса си пред Нова демокрация – показва допитване, резултатите от което бяха публикуван вчера във в. „Ефимерида тон синтактон“.

Предизборните дебати в Гърция тръгнаха със сигнал за бомба

Фалшив сигнал за бомба бе подаден по време на предизборните тв дебати в Гърция, предаде БГНЕС. Около 21:30 часа неизвестен мъж се е об...

Партията на бившия премиер Алексис Ципрас би събрала според тази анкета 28,5% от гласовете, изпреварвайки с 5 пункта Нова демокрация на Евангелос Мейцаракис. Предишните анкети даваха почти еднакви резултати за двете партии. Алексис Ципрас насрочи изборите, след като подаде на 20 август оставка заради разцепление в неговата партия като реакция на третия финансов спасителен план за страната.

Общо 37% от запитаните смятат, че той е по-способен да управлява, а 25% предпочитат неговия съперник от десницата. Липсата на абсолютно мнозинство – както се и очертава – не показва обаче тенденция по посока коалиция Сириза-Нова демокрация. В отговор на неколкократните призиви на Меймаракис Ципрас категорично отхвърли този сценарий.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа