Фарадж отхвърли възможността за коалиция след изборите

12497
Фарадж отхвърли възможността за коалиция след изборите
Снимка: Gettyimages

Лидерът на антиевропейската Партия за независимост на Обединеното кралство (UKIP) Найджъл Фарадж изключи възможността да се присъедини към коалиционно правителство, ако такова трябва да се образува.

Това заяви той в първата си голяма реч за годината в крайморския град Канви айлънд. Великобритания ще трябва да избере ново правителство в ключов вот след три месеца, предаде БГНЕС.

"Няма да участваме в коалиции, независимо от това колко изкушаващи са депутатските автомобили", каза Фарадж. Той допълни още, че единственото условие това да се случи е, ако някоя партия подкрепи искането на ЮКИП за провеждането на референдум за излизането на страната от ЕС.

Според политически експерти партията ще спечели малък брой места в новия парламент, но ако консерваторите на настоящия премиер Дейвид Камерън не спечелят пълно мнозинство не е изключено Фарадж неформално да подкрепи правителството в замяна на някои политически отстъпки. Според социологическите проучвания консерваторите и техните основни опоненти от Лейбъристката партия са много близко едни до други, но политолози твърдят, че е малко вероятно някои от тях да спечелят пълно мнозинство.

Дейвид Камерън вече обеща до края на 2017 г. да проведе референдум за евентуалното излизане на Лондон от ЕС, при условие че бъде преизбран.

Фарадж: Гърция се превръща в страна от третия свят

Лидерът на британската Партия на независимостта ЮКИП Найджъл Фарадж заяви в Лондон, че Гърция бавно се превръща в страна от третия св...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com