Франция не се опасява от вълна от имигранти от Румъния и България

20153
Франция не се опасява от вълна от имигранти от Румъния и България
Снимка: Getty Images / Guliver

"Франция не се опасява от вълна от имигранти" от Румъния и България, писа днес френският вестник "Лез Еко" по повод отварянето на европейския трудов пазар за двете страни. Това е една от главните новогодишни теми във френските медии, предаде БНР.

Опасенията от вълна от имиграция от България и Румъния са неоправдани, коментират "Льо Монд" "Лез Еко" и други френски издания премахването на ограниченията на пазара на труда за двете страни. Френската преса дава широк отзвук на британската фобия от румънско и българско нашествие. За Франция, която постепенно отваряше трудовия си пазар за граждани от двете страни, няма опасност от нов имиграционен поток, смята френското министерство на труда, цитирано от вестник "Лез Еко".

Французите отново посрещнаха Нова година с опожаряване на коли

В новогодишната нощ във Франция бяха опожарени 1067 автомобила. Това съобщи министърът на вътрешните работи на Франция Манюел Валс, кой...

Друго издание цитира думите от новогодишната реч на българския президент Плевнелиев, че българите искат работа, заплата и справедливост в родината си, а не в чужбина.

Отварянето на трудовия пазар е повод за обмен на интелигентност и професионализъм, каза пред BFM TV румънският посланик във Франция.

Изолирана, но очаквано остра е реакцията на крайно десния национален фронт, който определи новите права за българи и румънци като грешка в разгара на икономическата криза и масова безработица. Неговата лидерка Марин льо Пен не веднъж смеси темата за пазара на труда с ромските проблеми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа