Франция разхлабва коронавирусните ограничения

1658
Франция разхлабва коронавирусните ограничения
Снимка: iStock

Във Франция влиза в сила нов етап на премахване на ограниченията: комендантският час е изместен от 21:00 на 23:00, ресторантите и кафенетата отново приемат клиенти не само на терасите, но и в салоните, ваксинирани туристи от ЕС и редица други държави ще могат да влизат на френска територия без задължителен тест за COVID-19.

"От 9 юни потокът от туристи между Франция и чужди държави ще бъде отворен отново в съответствие с правилата, които варират в зависимост от санитарната ситуация в трети страни и ваксинацията на пътниците", се казва в изявление на френското правителство.

Всички държави бяха разделени от френските власти на три зони: „зелена“ (няма активно разпространение на COVID-19 и нови щамове), „оранжева“ (епидемията е под контрол) и „червена“ (активна циркулация на коронавирус, нови щамове).

Според обявения план "зелената" зона включва страните от Европейския съюз, Австралия, Нова Зеландия, Израел, Япония, Ливан, Сингапур и Република Корея. Ваксинираните туристи оттам могат да влизат във Франция от 9 юни без тест за COVID-19. Ако пътниците не са били ваксинирани, при пристигането все още ще се изисква отрицателен PCR тест.

"Оранжевата" зона включва повечето страни по света, включително Русия, САЩ и Великобритания. Посетителите от тези страни трябва да имат както сертификат за ваксинация, така и тест за коронавирус. Ако пътникът не е бил ваксиниран, тогава е възможно да влезете на френска територия само с „основателни причини“ (списъкът им също е установен от властите), но не и с туристическа цел.

Франция ще допуска български граждани и със сертификат за ваксинация

Считано от 9 юни 2021 г., сряда, българските граждани ще бъдат допускани във Франция, ако предоставят негативен PCR тест или антигенен ...

И накрая, "червената" зона включва 16 държави, включително Южна Африка, Аржентина, Бразилия, Колумбия, Боливия, Индия, Турция. Гражданите на тези страни все още ще могат да идват във Франция само ако имат основателни причини, но не и като туристи. При влизане те ще трябва да предоставят отрицателен тест за коронавирус и да преминат 10-дневна карантина.

От сряда кафенета, барове и ресторанти ще бъдат напълно отворени във Франция, посетителите ще бъдат приемани не само на терасите, както стана възможно от 19 май, но и във вътрешните помещения. В същото време правилото за 50 процента от заетостта на заведенията все още се запазва. Отварят се фитнес зали и басейни.

Очаква се полицейският час да бъде премахнат изцяло в края на юни.

Въпреки подобрението в епидемиологичната ситуация, властите все още не са отменили носенето на маски както на закрито, така и на улицата. Маските по улиците ще трябва да се носят поне до края на месеца, предупреди френският президент Еманюел Макрон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Откриха над 220 кг кокаин сред банани в магазини в Германия

Белгия ще достави изтребители F-16 на Украйна още тази година

Украйна превръща леките си самолети в бомбардировачи

Русия обяви атаки срещу две болници в Киев, тече спешна евакуация (ВИДЕО)

Столтенберг: Заговорите на Русия няма да спрат подкрепата ни за Украйна

Удължиха с година евросанкциите за дестабилизиране на Молдова

Русия набира 18-годишни ученици за войната с обещанието: Сега войната е научна, не се умира лесно (ВИДЕО)

Полша и Германия обещаха да не депортират украинци с изтекли паспорти

Папата каза коя настолна игра носи "глътка свеж въздух"

Патрушев призна заплахата от разпад на Русия заради мигрантите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа