Франция забрани свръхслабите модели на подиума

2515
Франция забрани свръхслабите модели на подиума
Снимка: Getty Images/Guliver

Във Франция влезе в сила закон, който ще забранява наемането на болезнено слаби модели.

Сега манекенките ще трябва да предоставят на своите работодатели медицинска бележка, която да потвърждава физическото им здраве, като тя трябва задължително да включва BMI-данните им (Индексът на телесната маса е показател, който използва съотношението между височината и теглото на човек, за да изчисли съдържанието на мазнини в организма - бел. авт). Освен това от 1 октомври тази година тушираните с "Фотошоп" снимки в списанията ще бъдат отбелязвани като такива.

Баба шашна света с уникално тяло (ВИДЕО)

60-годишната Ясмина Росси е една уникално сексапилна баба на двама внуци с перфектно тяло. Родената на 21 декември 1955 година блондин...

В случай, че решат да нарушат наредбата, на дизайнерите и агентите ще им бъде налагана солена глоба на стойност 75 хил. евро. В някои случаи наемащите нездравословно кльощави модели дори могат да бъдат осъждани на до 6 месеца затвор.

Френското министерство на здравеопазването изрази надежда, че строгите мерки ще спомогнат значително за борбата с хранителните разстройства и абсолютно недостижимите идеали за красота, атестирани от модните списания.

"Излагането на млади хора на нормативни и нереалистични снимки на тела води до усещане за недостатъчност и влошава самочувствието , което може да рефлектира върху поведението, свързано със здравето", заяви френският министър на социалните въпроси и здравеопазването Марисол Турейн в изявление в петък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа