Френска министърка защити решението си да се появи на корицата на „Плейбой“

2738
Френска министърка защити решението си да се появи на корицата на „Плейбой“
Снимка: Getty Images

Френският министър Марлене Скиапа, която позира за „Плейбой“, заяви пред списанието, че подкрепя правото на жените да позират голи, ако искат, предаде АФП.

Скиапа понастоящем е министър на социалната икономика и асоциациите. Тя се снима за френското издание на „Плейбой“, което ще се появи по рафтовете днес, въпреки че снимките вече изтекоха във френските медии. На снимките, придружени с 12 страници интервю, Скиапа заема редица пози. На снимките тя е напълно облечена - с екстравагантни рокли и тоалети в червеното, бялото и синьото на френския трикольор.

ОЩЕ: Френският министър на социалната икономика блесна на корицата на Playboy (СНИМКИ)

"Ако някои жени искат да позират в мъжко списание и да се наслаждават на това, мисля, че не бива да ги виним", казва Скиапа пред списанието.

Тя посочи Памела Андерсън като вдъхновение, след като американският бляскав модел разказа как позирането за „Плейбой“ е било "акт на еманципация".

"Подобно на Мис Франция, ако им харесва да печелят конкурси за красота, аз също смятам това за чудесно и трябва да ги подкрепяме", продължи Скиапа.

Дългото интервю съдържа няколко въпроса с намеци, включително "политиката афродизиак ли е?", и задълбава в миналото на 40-годишната жена като еротичен писател и автор на романи по въпроси като женския оргазъм.

Но в по-голямата си част то се фокусира върху работата ѝ като защитник на правата на жените в правителството на президента Еманюел Макрон, разглеждайки теми като домашно насилие, уличен тормоз и сексуално насилие.

Някои нейни колеги останаха възмутени от момента, в който интервюто е дадено в разгара на голяма политическа криза за правителството, което се бори с бурни протести и стачки заради повишаването на пенсионната възраст.

След като министър-председателят Елизабет Борн даде да се разбере, че се е обадила на Скиапа, за да ѝ каже, че неразрешеното снимане "изобщо не е подходящо", министърът по въпросите на равенството Изабел Роме осъди инициативата.

"Чудя се: защо избрахте Плейбой, за да се опитате да развиете каузата на жените, когато това списание е концентрация на сексистки стереотипи? Става дума за културата на жените като обекти", заяви тя пред вестник "Фигаро".

Роме, която е бивш магистрат, заяви, че "когато си министър, имаш отговорности". Тя същевременно припомни, че основателят на „Плейбой“ Хю Хефнър е обвинен в сексуално посегателство.

Покойният магнат беше обвинен от редица жени в изнасилване и хищническо поведение.

Коментарите на Роме пораждат допълнителни съмнения дали Скиапа може да остане в правителството в момент, когато се твърди, че Макрон обмисля да пренареди кабинета си.

Скиапа не се срамува, че е привличала светлината на прожекторите по време на шестгодишната си политическа кариера, която я превърна в един от най-разпознаваемите министри в правителствата на Макрон.

"Напротив, това е предимство. Защото хората казват, че политиката е станала безцветна, че всички си приличат един на друг... Аз не приличам на никого"", каза тя пред списанието, пише БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Зеленски: Ще получим ракети за Patriot без забавяне (ВИДЕО)

Русия строи ново военно летище в Белгородска област: Съвсем удобно за украински удари (СНИМКИ)

Дейвид Камерън: Предлага се 40-дневно прекратяване на огъня

Столтенберг: Все още не е прекалено късно Украйна да спечели войната (ВИДЕО и СНИМКИ)

"Газ като наркотици": Как Молдова може за една нощ да свали Путиновия режим в Приднестровието

Часов Яр ще стане изходен пункт за руската офанзива срещу Константиновка: Украински военен

Чехия установи: Руски агенти са взривили оръжейните складове във Врбетице през 2014 г.

Първият министър на Шотландия подава оставка

Нивото на река Ишим в Тюменска област достигна исторически максимум (СНИМКИ+ВИДЕО)

Въоръжено нападение в Русия: Убити и ранени полицаи (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа