Германия отдели 17 млрд. евро за бежанците през 2016 г.

5652
Германия отдели 17 млрд. евро за бежанците през 2016 г.
Снимка: Gettyimages.com

Федералните провинции на Германия планират да похарчат около 17 милиарда евро през 2016 г. за бежанския поток в страната, показва проучване на финансовото министерство, предаде БГНЕС.

Средствата ще отидат за подслон, храна, образование на идващите от Сирия и други горещи точи от Близкия изток и Африка, които се стичат в най-голямата европейска икономика.

Според информация на „Ди Велт” за 16 федерални провинции на страната в бюджета са отделени 16,5 млрд. евро за следващата година, след като над един милион незаконни мигранти пристигнаха в страната през 2015 г.

От министерството съобщиха, че разходите могат да се увеличат, тъй като бюджетът е базиран от по-ранната оценка за 800 000 пристигнали мигранти.

Най-гъсто населен е Северен Рейн-Вестфалия, за който са планирани средства в размер на 4 млрд. евро, за Бавария ще бъдат разпределение 3,3 млрд. евро, а Баден-Вюртемберг ще получи 2,2 милиарда евро, съобщава „Ди Велт”.

Федералното правителство обеща да плаща по 670 евро на бежанец месечно през следващата година.

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле през ноември заяви, че е в бюджета има 8 милиарда евро за допълнителни разходи за бежанци за 2016 г.

През същия месец Германския съвет на икономическите експерти в своя годишен доклад до правителството на канцлера Ангела Меркел прогнозираха общите допълнителни публичните плащания за бежанците да са в размер до 14,3 милиарда евро през следващата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа