Германия предупреждава Турция срещу връщане на спиралата на насилието

7151
Германия предупреждава Турция срещу връщане на спиралата на насилието
Снимка: Getty Images / Guliver

Министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер предупреди срещу по-нататъшна ескалация на насилието в Турция на фона на активизирането на Кюрдската работническа партия (ПКК).

В интервю, публикувано днес в "Райнише пост" Щайнмайер казва: Ако извън конфликтите в Близкия изток сега спре вътрешнодържавният процес на помирение с кюрдите, това ще има катастрофални последици за Турция и региона, съобщава БГНЕС.

ПКК се извини на Германия за насилието през 90-те години

Висш лидер на Турската работническа партия (ПКК) поднесе извиненията си на Германия за организирането на прояви с насилие през 90-те го...

Само по пътя на преговорите може да се предотврати връщането на жестоките стълкновения от 90-те години, което в светлината на сегашната кризисна ситуация ще има непредсказуеми последствия за целия регион, добавя германският външен министър.

Да се изключи гласа на кюрдите в политическия процес в Турция чрез административни и юридически мерки не би било умно решение, смята Щайнмайер.

Забранената в Турция ПКК обяви активизиране на въоръжената си борба в отговор, както тя заяви, на нарушаването на примирието от страната на турските правоохранителни органи. Откакто турските ВВС започнаха да нанасят удари по лагери на ПКК в северен Ирак, бойци на ПКК извършват всекидневни нападения. От 20 юли при сблъсъци с ПКК са загинали 20 турски военнослужещи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа