Германия: Путин застрашава и Русия с войната

3846
Германия: Путин застрашава и Русия с войната
Снимка: Getty Images

Бунтът на наемниците от "Вагнер" през изминалия уикенд показва, че президентът Владимир Путин е поставил сигурността на Русия на карта, нахлувайки в Украйна, заяви външният министър на Германия Аналена Бербок по време на посешение в Южна Африка, съобщи "Билд".

Бербок подчерта, че е в интерес на Южна Африка да помогне за прекратяването на войната в Украйна, която доведе до редица кризи по света, включително и на най-големия континент.

Германия към Китай: Неутралитетът значи да подкрепяш агресора

Министърът на външните работи на Китай смята, че не трябва да се гледа "емоционално" на войната в Украйна. По време на посещението...

"Не искахме да сваляме правителството": Първи коментар на Пригожин след бунта

"Агресивната война на Русия не само донесе ужасни страдания на народа на Украйна, но и разряза рана, която се простира далеч отвъд Европа, задълбочавайки продоволствената и енергийната криза в много части на света и в много части на Африка. За да се сложи край на това страдание, войната трябва да приключи", заяви тя по време на срещата си с южноафриканския външен министър Наледи Пандор в Претория.

Междувременно Пандор каза, че отношенията на страната ѝ с Германия са "много важно стратегическо партньорство". Наред с други въпроси, той засегна сътрудничеството на икономическо равнище, в областта на туризма и в борбата срещу изменението на климата и пандемията Ковид-19. "Изправени сме пред различни и все пак еднакво сериозни глобални предизвикателства в Африка и другаде по света", каза тя, "включително в Европа, където войната в Украйна има глобални последици", каза Пандор.

Бунтът на наемниците от "Вагнер" през изминалия уикенд показва, че президентът Владимир Путин е поставил сигурността на Русия на карта, нахлувайки в Украйна, заяви по-рано външният министър на Германия. Бунтът илюстрира, че войната на Русия срещу Украйна "не е само нападение срещу Украйна", а че Путин "е поставил на карта и сигурността на собствената си страна", добави тя. Тя увери в подкрепата на Германия за Украйна "в хуманитарен план, с оглед на правото на самозащита и в икономически план" и повтори "спешния" призив за прекратяване на войната.

Бербок: Русия трябва да върне отвлечените украински деца

Германският външен министър Аналена Бербок осъди Руската федерация заради хилядите отвлечени и незаконно предадени за осиновяване в Рус...

Бербок също така благодари на южноафриканския президент Сирил Рамафоса за това, че ръководи африканската делегация, която се опитва да посредничи за постигане на мир между Киев и Москва.

Путин призна, че Русия е финансирала "Вагнер" - вижте с колко

Бунтът на шефа на наемническата групировка "Вагнер" Евгений Пригожин предизвика най-голямата политическа криза в Русия от десетилетия насам. Пригожин, който е въвлечен в дългогодишна вражда с военното ръководство на Русия заради войната, заповяда на своите сили да тръгнат към Москва. След като взеха контрола над Ростов и обявиха, че тръгват към Москва, Пригожин внезапно обяви, че войниците се връщат към базите, след като президентът на Беларус Александър Лукашенко постигна споразумение за прекратяване на кризата.

Още по темата Украйна – четете тук

Германия с проект да снабдява Украйна със снаряди за години напред

Федералното правителство на Германия подготвя дългосрочна подкрепа за Украйна с артилерийски боеприпаси, съобщи Spiegel. В края на мин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Русия стреля все повече с "Кинжал", Украйна вече прехваща много по-малко ракети

Вторият човек след Путин: Николай Патрушев е назначен за помощник на диктатора

Победителят в "Евровизия" иска трети пол в Швейцария

"Войната се печели с икономика": Защо Путин назначи Андрей Белоусов за военен министър?

Русия води война в сянка срещу цяла Европа: Премиерът на Естония

Воюваш за ДНР, няма пари: Рониш сълзи пред Путин (ВИДЕО)

Шаламанов: Смените на Путин не са добри за Украйна, защото са правилни решения

Атака с дронове: Руски влак дерайлира, пламнали са вагони с гориво (ВИДЕО)

Анализатор: САЩ се подготвят за възможно най-лошия сценарий в Украйна

В опит да намали миграцията: Германия ограничава паричните обезщетения за търсещите убежище

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа