Германският военен министър е дал подслон на сирийски бежанец

4412
Германският военен министър е дал подслон на сирийски бежанец
Снимка: Getty Images/Guliver

Министърът на отбраната на Германия Урсула фон дер Лайен е приютила за повече от година в дома си сирийски бежанец. Това разкри самата тя в интервю за вестник „Билд”, цитирана от БНР.

Момчето било пратено от семейството си в Йордания, когато навършило 16 и трябвало да стане войник в армията на Асад. В същото време ислямисти също се опитвали да го вербуват, тъй като той е сунит. Две години се опитвал да живее в Йордания и през 2012 година избягал в Германия. Споделял преживяванията си във фейсбук. Едно от седемте деца на германския военен министър Урсула фон дер Лайен поддържало контакт с него, тъй като се запознали години преди избухването на гражданската война като участници в конни състезания.

Финландия: ЕС се нуждае от общ граничен контрол

ЕС се нуждае от общ граничен контрол, в противен случай няма да можем да се справим с потока от бежанци, заяви по националното радио ...

Двамата даже били съотборници. В Дюселдорф младият мъж прекарал две години без уреден статут, без училище, без здравна застраховка. Фон дер Лайен била уведомена от децата си за съдбата му, но дори и тя не успял да му помогне да си уреди живота в Дюселдорф, затова го приютила в собствения си дом в Хановер. „Той беше загубил вяра във всичко. Каквото и да му предлагах, казваше „Не мога”.

Постигнахме всичко стъпка по стъпка. Научи немски, научи как действат институциите. Сега има свое жилище, обучава се за пилот и помага на други бежанци, като им превежда”, разказва министърката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа