X
 
 

Холокостът - най-голямото злодеяние в световната история

1961 19
Холокостът - най-голямото злодеяние в световната история
Снимка: iStock/Guliver
Холокостът е най-голямото злодеяние в Световната история, тъй като е индустриално убийство на хора. Това са лагерите на смъртта, създадени от нацистите в Третия Райх. Няма дадени толкова невинни жертви в историята – 5 850 000. Има и други масово загинали, но евреите стават един мъченически народ, който е унищожаван заради своя произход. Това каза историкът акад. Георги Марков в интервю за агенция „Фокус“ по повод Международния възпоменателен ден на Холокоста.

„Това престъпление на нацизма не бива да се забравя, като се напомня, че антисемитизма има корени не само в Нацистка Германия, но е имало много преди Хитлер. Имало е и в Испания, Англия, Русия и др., но Хитлер престъпва към масово унищожение или т.нар. „окончателно решение на еврейския въпрос“, съгласно конференцията във Ванзее на 20 януари 1942 г. Трябва да се помни и да се предупреждава, защото антисемитизмът не е изчезнал“, подчерта историкът.

По думите му идеята за геноцида над евреите се заражда още, когато самият Хитлер като младеж чете антисемитски книги и е под влияние на антисемитите от 19-ти век, когато обвиняват евреите, че са виновни за Световната стопанска криза.

Припомняме, че други етнически, политически и социални групи – цигани, комунисти, хомосексуални, Свидетели на Йехова, съветски военнопленници, политически затворници, инвалиди също са преследвани и унищожавани от този режим.

27 януари - Международен възпоменателен ден на Холокоста

Международният възпоменателен ден на Холокоста е ежегоден международен ден за възпоменание на жертвите на Холокоста. На 1 ноември 2005 ...

Много изследователи не включват тези групи в определението за Холокоста и го назовават само като геноцид спрямо евреите (Хана Прайс и др.), или както нацистите го наричат „окончателно решение на еврейския въпрос“ („Die Endlösung der Judenfrage“). Ако се вземат предвид и нееврейските жертви на нацистките репресии, общият брой на загиналите обикновено се оценява на девет до единадесет милиона, в по-крайни оценки – до 26 милиона души. Това се обяснява с факта, че броят на убитите съветски военнопленници (около 5 – 10 милиона) е по-голям от този на избитите евреи (6 милиона). Освен това на геноцид са подложени различни социални групи от хора в окупираните от Германия страни.

В редица европейски страни, предимно тежко засегнати от идеологията на националсоциализма, като Германия, Австрия, Франция и др. отричането на Холокоста се счита за престъпление. Например в Германия, която е най-засегната от нацизма, отричането на Холокоста се преследва от „Закона за публичното одобряване, отричане или омаловажаване на действията на националсоциалистическия режим, което може да наруши общественото спокойствие“.

Според едно доста оспорвано решение на германския Конституционен съд по този въпрос: "Дори такива твърдения да са част от научно изследване или хипотеза, те могат да обосноват наказуемост, защото защитата на свободата на словото не е валидна за съзнателно изнасяне на факти, определени като „доказано лъжливи“ от германското законодателство".

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 10 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Какво донесе на човечеството социализма/комунизмът? И докато нацизмът и фашизмът преди 70 години бяха победени, забранени, осъдени и днес изучавани като нещо много лошо, то комунизмът – Коренът на злото – беше оставен непокътнат. Какво донесе това на човечеството? Според “Черната книга на комунизма”, том I; на Стефан Куртоа /С, 1999, 767 стр, имам я с посвещение от автора/: “Въпреки цифрите, к виж още ›› оито са приблизителни, занижени и изискват още множество уточнения, може да се направи равносметка, която дава представа за размерите на феномена и позволява да се проникне в сериозността на проблема: -СССР – 40 милиона убити, -Китай – 65 милиона убити, -Виетнам – 1 милион убити, -Северна Корея – 2 милиона убити, -Камбоджа – 2 милиона убити, -Източна Европа – 1 милион убити, -Латинска Америка – 150 хиляди убити. -Африка – 1 милион и 700 хиляди убити, -Афганистан – 1 милион и 500 хиляди убити, -международно комунистическо движение и комунистически партии, които не са на власт – десетки хиляди убити. Общата сума се доближава до 100 милиона убити.” Най-вероятно жертвите на комунизма са между 120 и 130 милиона души. Жертвите на фашизма са 13 милиона, а на комунизма 130 милиона – кое е по-голямото зло преценете сами!
 • Анонимен 9 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Най-голямата измама в историята.
 • Анонимен 9.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Холокоста е най-голямото престъпление, а измамата е, че немците са избили повече евреи от рушняците!
  : 0 !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Всъщност холокоста изглежда като детска игра спрямо комунизма и комунистическото подтисничесто. Само за 100 години от съществуването си - въпросната доктрина успешно е отървала Света от над 200 милиона души.
 • Анонимен 7 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Докато сме били под турско робство и негрите в робство в Америка, в Русия крепостниците са били под робството на помешчиците и императора (собствената си кръв!). Докато Хитлер е избивал евреите, Сталин е избивал руснаци (собствената си кръв!) над 22 милиона. Да не говорим колко народ е избил с разстрел и гладомор Ленин по време на "революцията" и още 4-5 години след нея. И не им е виновен царизма, виж още ›› комунизма, сталинизма, а руснаците са такива зверове по душа!
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Сталин е Грузинец така че не е избивал собствената си кръв. Най-големия масов убиец в историята е Хенрих Ягода. Той(също като Ленин, Троцки, Маркс и Енгелс) е евреин.
  : 4 !
 • alfa 6 alfa преди 3 седмици Профил на трол?
  Измамата холокост , търсете Дейвид Ървин,,copy/paste NY rabbi: ‘Not even 1 million’ Jews killed in Holocaust
 • Анонимен 5 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Рушняците първи строят концлагери и избиват евреи, немците се учат от тях - „….В Бабий Яр са унищожени 50 771 евреи, 5 цигански табора, 661 членове на ОУН (Организация на украинските националисти), 3 играча на киевското „Динамо”, православни свещеници, нелегални, военнопленници…..” – За руския фашизъм, хилядократно надвишаващ немския, четете тук - http ://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=367175 виж още ›› 3
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  "Рушняците първи строят концлагери и избиват евреи" Глупости. Болшевиките са били именно евреи и са избивали милион гои.
  : 4 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Немцам показали фашиста Путина - http ://argumentua.com/stati/skandal-nemtsam-pokazali-fashista-putina
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Андрей Пионковски "Русия е фашистка държава". Не е препоръчителна за четене на тролове, петоколонци, полезни идиоти. Много често 3 в 1. И аз не проумявам що си губят времето тук. Може би им плащат бонуси за “вредност” защото освен голи отрицания, псувни и малограмотност друго при тях няма и няма как да има. http ://glavpost.com/post/4sep2015/blogs/57475-andrey-piontkovskiy-smert-na-miru-himery-ru виж още ›› sskogo-mira.html
  : 1 !
 • Анонимен 4.2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Кое му е лошото на фашизма?
  : 3 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Русские фашисты в Германии начали в Нюрнберге. Нюрнбергом и закончат? Как Путин решил стать фюрером на родине самого Гитлера. - http ://argumentua.com/stati/russkie-fashisty-v-germanii-nachali-v-nyurnberge-nyurnbergom-i-zakonchat
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Руснаците винаги са били по-голями убийци от германците, даже и на евреи! НКВД - ГЕСТАПО Братья по крови Полная версия - http ://www .youtube.com/watch?v=R0pGB_JqMowhttp + prosvetise.com/?p=8784 + http ://multi-online.ru/load/dokumentalnye/nkvd_gestapo_bratja_po_krovi/6-1-0-5341
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Скотският фашистки режим в Русия - Фашисты, ето рафинированные садисты, палачи НКВД - Комунисты - https ://www .youtube.com/watch?v=CzQQYAY7miQ
  : 1 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  По-големи масови убийци от евреите няма.
  : 3 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Холокоста в Русия има много по-голями размери, и започва много по късно в Германия, защото лагерите на смъртта, създадени от нацистите в Третия Райх, бяхя създадени първо в Русия, откъдето германците се учеха! И въобще идеята за избиване на евреи започва та Екатерина! Когато научи за Холокоста в Русия светът ще се потресе от зверството на руската нация!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Гестапо и НКВД- дружба скрепена с потоци кръв на враговете на “Новият ред”. http ://argumentua.com/stati/nkvd-gestapo-sovmestnye-predpriyatiya-chekistov-i-natsistov
  : 1 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Еврейските болшевики избиват поне 40 милиона гои в русия.
  : 3 !
Нагоре