Жителите на Лампедуза освиркаха Барозу и Лета

26520
Жителите на Лампедуза освиркаха Барозу и Лета

Посещението на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и на италианския премиер Енрико Лета на сдобилия се с печална слава остров Лампедуза се превърна в неприятно за тях събитие.

Много от жителите на острова, който стана известен в цял свят заради удавилите се в морето край него няколко хиляди емигранти от Африка, освиркаха Барозу и Лета.

Барозу ще посети Лампедуза в сряда

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу ще посети италианския остров Лампедуза в сряда. Това съобщи премиерът на И...

„Срам” и „Убийци”, скандираха италианците, дошли масово на летището на острова, за да посрещнат официалните лица. Колите, които откараха Барозу и Лета от летището, бяха съпроводени с освирквания и дюдюкания, информира bTV.

Председателят на ЕК и италианският премиер са на посещение в Лампедуза, за да отдадат почит на паметта на над 300 загинали емигранти от Африка, които се удавиха край острова преди седмица.

Условията за оцелелите емигранти на острова са много тежки, а центърът за бежанци там е претъпкан. Жителите на Лампедуза считат, че италианското правителство не е предприело адекватни действия в помощ на бежанците по принцип, а ЕС не помага достатъчно в тази насока.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа