Жителки на Цюрих също пропищели от посегателства на Нова година

4089
Жителки на Цюрих също пропищели от посегателства на Нова година

Жителки на швейцарския град Цюрих и австрийския Залцбург се оплакали от сексуални посегателства, съобщава Radio Liechtenstein, като се позовава на заявление на полицията.

Както отбелязва Die Welt, няколко жени разказали на органите на реда на Австрия за случаи на насилие, случили се в новогодишната нощ. Министърът на вътрешните работи на страната Йохана Микл-Лайтнер обещала, че разследването ще се провежда с "нулева търпимост" към престъпниците.

Полицията намери 16 от нападателите в Кьолн, но не знае техните имена

Германската полиция, в хода на анализ на видеозаписи и снимки, е идентифицирала 16 заподозрени в участието в масовите нападения над жен...

В Цюрих, по информация на Deutsche Welle, случаите на сексуални посегателства са били на най-голямото в Швейцария публично новогодишно тържество. С жалби към полицията се обърнали поне шест жени. Освен това местните органи на реда получили 24 жалби за грабежи.

Широк обществен резонанс получи аналогична ситуация в Кьолн. Според полицията в тълпата празнуващи на Нова година нахлули около хиляди млади хора с „африканска и арабска външност“. Много от тях се намирали в състояние на алкохолно и наркотично опиянение.

Първоначално те започнали да хвърлят шашки в тълпата, а след това, когато полицията се опитала да разчисти площада, група млади мъже заобиколила жените, като им вземали чантите и смартфоните. Всичко това се съпровождало със сексуални посегателства. В полицията са постъпили повече от 100 жалби от пострадали, в две от тях ставало дума за изнасилване.

Подобни инциденти били фиксирани в Хамбург и Щутгарт.

Нападенията в Кьолн - организирани или израз на тъмната човешка природа?

Хаотичната обстановка, неясните видеозаписи и недостатъчно точни свидетелски показания пречат да се изяснят всички виновници за нападен...

Вълна от критика предизвика реакцията на кмета на Кьолн Хенриете Рекер за случилото се, която дала на германките няколко съвета как да избягват сексуално насилие. По-конкретно градоначалничката препоръча на жените да стоят на една ръка разстояние от непознати. По-късно тя се извини за думите си и обеща повече да не се опитва да съветва жените как да се държат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа