X
 
 

"Жълт код" е обявен в Италия

588 0
"Жълт код" е обявен в Италия
Снимка: Getty Images/Guliver
Лошо време, придружено от поройни дъждове, силни пориви на вятъра и необичайни за тези места застудявания сполетяха много райони в Италия. По решение на службата за гражданска отбрана е въведен „жълт код” за опасно време в областите Кампания, Тоскана и Сардиния, съобщава РИА Новости.

В Рим и Неапол днес са затворени училищата и детските градини, обществените паркове и гробищата. Кметът на столицата Вирджиния Раджи направи обръщение чрез социалните мрежи към съгражданите си с молба да ограничат максимално придвижването из града и по възможност да използват обществения транспорт.

Защо е изгодно да се изгарят отпадъци вместо въглища?

Ако боклукът е предназначен за изгаряне, може да се направи, има уредба, но МОСВ съобщиха, че не са подавани искове към страната ни. А...

„Сигурността на нашите деца и на всички граждани е приоритетен за нас” подчерта тя.

Подобен призив отправи и кметът на Неапол, предаде БГНЕС.

От четвъртък в Рим и Милано действат градски оперативни центрове, чиито експерти следят за развитието на обстановката и предприемат спешни мерки по предотвратяване на негативните последствия от лошото време. Опасенията са, че пороите могат да доведат до повишаване нивото на подпочвените води и да предизвикат хидрогеоложки проблеми в редица райони.

Най-голямо безпокойство у градските власти предизвиква опасността от падане на дървета, което в миналото е водело неведнъж до загуби на човешки живот и до сериозни проблеми в движението по пътищата.

Спряха ли в Италия вагони с боклуци за България?

В Италия се води разследване за задържани в Милано вагони с отпадъци, за които в някои медии се твърди, че са предназначени за България...

Допълнителни затруднения създава снеговалежът, към който са привикнали жителите на северните и планинските райони на Италия, но в централната и южната част на страната се възприемат като аномалия.

Сняг заваля в петък в Милано и Торино. Прогнози за сняг има и във Флоренция.

Синоптиците предупреждават за опасност от силен снеговалеж, придружен от ветрове в Алпите и близките до планината райони на Италия.

Прогнозите са, че скоростта на вятъра може да надвиши 100 км/ч. Въведени са ограничения на движението по част от пътищата заради опасност от лавини.

Италианските власти разследват незаконна пратка от 815 тона отпадъци, предназначени за България (ВИДЕО)

Властите в Италия разследват заловена пратка на гара в Милано от вече третирани пластмасови отпадъци, които били предназначени за Бълга...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители