Как ще се спасява Саркози?

3937
Как ще се спасява Саркози?
Френският президент се опитва да спечели гласоподавателите на крайнодясната партия „Национален фронт”

Никола Саркози се опитва да спечели гласоподавателите на крайнодясната партия „Национален фронт”. Той обаче не е готов да направи компромис и да размени постове в кабинета си в замяна на подкрепа от Марин льо Пен. Анализатори обаче предупреждават, че водената от него предизборна кампания може да го лиши от електората, който по принцип би го подкрепил.

Френският президент Никола Саркози обяви, че няма да сключи сделка с крайнодесните, въпреки необходимостта да привлече техните гласоподаватели за втория тур на президентските избори. "Няма да има сделка с партията "Национален фронт", няма да има министри от "Национален фронт". Но също така отказвам да демонизирам хората, които, гласувайки за Марин льо Пен, дадоха един кризисен вот, вот на гняв и отчаяние. Аз трябва да взема предвид техните желания и да се вслушам в тях" - заяви президентът.

Над 6-те млн. французи, които дадоха своята подкрепа за лидера на "Национален фронт" Марин льо Пен, ще са от ключово значение за това кой ще победи на балотажа във Франция, насрочен за 6 май. И Никола Саркози, и основният му опонент Франсоа Оланд се опитват да спечелят тяхната подкрепа, за да си гарантират победа в президентската надпревара. С обещанията да намали имиграцията, като засили граничния контрол, и да засили сигурността в страната, Саркози обаче рискува да загуби гласоподавателите от центъра, коментират анализатори.


Саркози: Ще победим

Никола Саркози уверява, че ще спечели балотажа на 6 май, след като загуби с малка разлика вчерашния първи тур на президентския вот ср...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа