Камерън ще уволни министъра на правосъдието

1807
Камерън ще уволни министъра на правосъдието
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Дейвид Камерън може да уволни министъра на правосъдието Майкъл Гоув заради неговото противопоставяне на стремежа на премиера да запази Великобритания в ЕС, съобщи в. „Телеграф“.

Камерън бил призован от негови съюзници сред министрите да отстрани Гоув от поста във времето преди провеждането на референдума за напускане или оставане в ЕС, който е определен да се проведе на 23 юни. Гоув постави под въпрос правните основания на сделката между Лондон и Брюксел. Той също така критикува имиграционната политика на Камерън, която не позволява на Лондон да „контролира“ „типа хора, които бихме искали в тази страна“. Друг коментар на Гоув, който вероятно ще увеличи отчуждаването му от Камерън и неговите съюзници за оставане в ЕС е, че ЕС „създава мизерия по нашите граници“.

Обявиха датата за референдума във Великобритания

Референдумът по въпроса за по-нататъшното членство на Великобритания в състава на Европейския съюз ще се проведе на 23 юни, предаде ТАС...

Според добре информирани източници Камерън се ядосал от действията на правосъдния си министър, който му бил обещал да „не привлича вниманието“, след като обяви, че ще води кампания за излизане от ЕС.

„Телеграф“ цитира неназован министър от съюзниците на Камерън, който казал: „ Несъстоятелно е да има министър на правосъдието след референдума, който се противопоставя на правното основание на сделка на премиера."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com