Киев даде срок от три часа на Русия да освободи украински адмирал

19393
Киев даде срок от три часа на Русия да освободи украински адмирал

Изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов постави условие към кримските лидери да освободят в срок от три часа командващия украинския флот Сергей Гайдук, предаде AFP.

„Ако адмирал Гайдук и всички други заложници – военнослужещи и цивилни – не бъдат освободени, властите ще отговорят адекватно, технически и технологично”, заяви Турчинов.

Орешарски ще подпише споразумението за асоцииране между ЕС и Украйна

България завърши подготовката и даде мандат на премиера Пламен Орешарски да подпише политическата част от Споразумението за асоцииране ...

„Сергей Гайдук е временно задържан от органите на прокуратурата, понеже към него има въпроси”, заяви представител на севастополската прокуратура.

По-рано днес базата на украинските ВМС в Севастопол беше превзета без жертви. А главнокомандващият на черноморския флот на Русия Александър Витко заяви, че стрелбата срещу украински военни от вчера, при която загинаха двама души, е провокация. Предупреждавам никой да не си играе с огъня и да не се вдига напрежението, каза Витко.

В Крим има около десетина бази с общо 15 000 военни. Украйна продължава да разполага с няколко черноморски бази на полуострова. Освен това има три военни летища, макар и блокирани. Украинската власт, поне към момента, не изглежда готова да се примирява с развитието на ситуацията, коментира Нова телевизия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа