Командир на "Вагнер" призна за огромни загуби в Бахмут, уличи в лъжа Русия

16476
Командир на "Вагнер" призна за огромни загуби в Бахмут, уличи в лъжа Русия
Снимка: принтскрийн/YouTube/ВоенТВБеларуси

Свързан с частната военна компания "Вагнер" източник съобщава, че близо 80% от групата наемници на Евгений Пригожин са били ранени или убити в боевете при Бахмут. Само убитите са 28% от всички 78 000 бойци на "Вагнер", сражаващи се там.

Информацията беше публикувана в "Телеграм" канала "Кепка Пригожина", който цитира старши командир на "Вагнер" с позивна "Маркс". Той заявил, че в Украйна са се сражавали 78 000 бойци на "Вагнер" (49 000 от които са били осъдени) и че ЧВК е загубила 22 000 убити в боя и 40 000 ранени към момента на превземането на Бахмут на 20 май 2023 г.

Повече и по-тежко оръжие за Кадиров: Реформа заради бунта на Пригожин

"Росгвардия" официално получава тежко военно оборудване (включително танкове и установки, както и самолети). Това беше утвърдено от дол...

"Маркс", който има два медала "За храброст", два ордена "За храброст", ордени "За заслуги към родината" 4-а и 3-а степен, опровергава депутата от Държавната дума и бивш командир на Въздушно-десантните войски генерал-полковник Владимир Шаманов. Шаманов заяви в интервю за Радиоточка НСН, че повече от 30 000 бойци на ЧВК "Вагнер" са подписали договори с Министерството на отбраната на Руската федерация след бунта на Пригожин.

Истинските цифри според ЧВК "Вагнер"

"Не мога да кажа откъде са тези 33 000 души, които са отишли в Министерството на отбраната", заявява командирът на "Вагнер". "Ето и истинската математика. Общо 78 хиляди бойци на ЧВК "Вагнер" са преминали през украинската командировка. От тях 49 хиляди са затворници от лагерите. По време на превземането на Бахмут (20 май) са убити 22 хиляди войници, 40 хиляди са ранени. Живи и здрави са 25 хиляди, включително ранени, които се лекуват. От тях до 10 хил. са напуснали и заминават за Беларус. 15 000 вече са излезли във ваканция".

"Как са се формирали 33-те хиляди, които са отишли в армията, все още не ми е известно. Ако всички убити и тези, които са отишли на почивка, са подписали договори, тогава това е възможно. Тук не може да се спори", заявява "Маркс" от ЧВК "Вагнер".

Ако тези числа са верни, те показват, че "Вагнер" е била неефективна след боевете в Бахмут и че силите са претърпели 79,5% общ брой на жертвите и 28,2% брой на убитите, анализира в днешния си доклад за войната в Украйна американският мозъчен тръст Институт за изучаване на войната (ISW).

Пригожин: В Беларус сме. Момичетата ни оглеждат страстно, а ние ще направим армията им втората в света (ВИДЕО)

Ще направя армията на Беларус втората в света. По-добра от руската. Това е новото обещание на собственика на ЧВК "Вагнер", което звучи ...

Припомняме, че изследване на отворени източници на руската независима медия „Mediazona“, съвместно с BBC Русия, потвърди имената на 25 528 руски войници, убити през последните 15 месеца на пълномащабната война в Украйна - към 18 юни 2023 г. Съобщава се също така, че числото вероятно е доста по-голямо.

Бившите затворници ще си ходят вкъщи

Командването на ЧВК "Вагнер" е решило да прати у дома всички бивши затворници сред наемниците на групата, пише руското издание "Важни истории" на 19 юли. Много от осъдените бойци сега се намират в хотели в пристанищния руски град Анапа на Черноморието в очакване на помилване. Изданието черпи информацията си от проучване на съобщения от роднини на наемници на ЧВК и представители на групировката в личните им чатове.

ОЩЕ: Русия след бунта на Пригожин е същата, Путин не е: Чавдар Стефанов в „Отговорите“ (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Един от най-верните на Путин - кой е новият руски военен министър Андрей Белоусов

Путин размести най-важните си пешки: Шойгу и Патрушев

Загрижен украински командир или предател бие тревога за Харковска област и Волчанск?

Напрегнато е, има влошаване: Главнокомандващият на украинската армия

По-малко руски дипломати в Австрия

Руска провокация ли бе взривът в жилищния блок в Белгород? (ВИДЕА)

Мол изгоря във Варшава (ВИДЕА)

Руснаците опитаха вкуса на войната: Ужас и паника в Белгород, рухнал 9-етажен блок след обстрели (ВИДЕА)

Първи обвинения към украинското командване: В Харковска област е горещо (ВИДЕО)

Нова руска петролна рафинерия гори, губернатор пробва да излъже, че няма нищо (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа