Кремъл шикалкави, след като стана ясно, че има иск срещу Путин заради сваления MH17

3096
Кремъл шикалкави, след като стана ясно, че има иск срещу Путин заради сваления MH17
Снимка: Gettyimages

Кремъл не разполага с информацията, потвърждаваща, че 33 роднини на пътници от сваления се през 2014 г. в Източна Украйна малайзийски самолет са внесли иск в Европейския съд за правата на човека срещу Русия и президента Путин. Засега не разполагаме с такава информация, заяви президентският прессекретар Дмитрий Песков, предаде БГНЕС.

Според информация на Reuters австралийската адвокатска кантора LHD Lawyers от Сидни е внесла иск в Европейския съд по правата на човека от името на семейства на загинали при падането на малайзийски пътнически самолет край Донецк за компенсации от страна на Русия и на президента на страната Владимир Путин. Искът е за обезщетение в размер от 10 милиона долара за всеки загинал пътник.

Две са официалните версии кой е изстрелял ракетата, свалила MH17 над Украйна

Днес официално излизат резултатите от двете паралелни разследвания за причините за катастрофата на самолета MH17 на Малайзийските авиол...

Полет MH17 на самолетната компания Малайзийските авиолинии, извършващ полет от Амстердам за Куала Лумпур, беше свален на 17 юли 2014 година над Донецка област с ракета от установка "Бук", която е руско производство. На борда му се намираха 283 пътници и 15-членен екипаж. Всички загинаха. Разследването все още не е посочило кой е виновен за тежкия инцидент.

Според заключението на разследването на Холандия ракетата "Бук" е изстреляна от област, обхващаща 320 квадратни километра. Именно това е основата на руското оспорване за случилото се. Според производителя на „Бук“ ПВО „Алмаз-Антей“, ракетата е изстреляна от територия, контролирана от Украйна. Руските специалисти заявиха, че техните заключения не са взети предвид от холандското разследване. Същевременно холандските експерти не казаха категорично откъде е дошъл смъртоносният изстрел. Те обаче подчертаха, че Русия не е предоставила "суровите данни" от радарите си, а само видео, но без първичните данни няма как да бъде потвърдена идентичността на видеото. Москва обяснила, че не е архивирала данните, защото инцидентът с MH17 е станал извън руска територия. По принцип такива данни се пазят поне 30 дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа