Кървавочервено езеро смайва туристите във Франция

10855
Кървавочервено езеро смайва туристите във Франция

Кървавочервено езеро във Франция може да изглежда като сцена от филм на ужасите, но в действителност е спиращ дъха природен феномен, с които мнозина туристи се сблъскаха в популярен френски курорт.

Удивителното езеро в Камарг, Южна Франция, може да изглежда много драматично, но в действителност се е създало заради високите нива на сол във водата. Странното езеро било уловено от фотографа Сам Добсон от Москва.

51-годишният фотограф се натъкнал на странната сцена случайно, докато пътувал из Франция. "Чел съм много неща за Камарг, но никога не съм чувал нищо за това. Пътувах към плажа, когато видях удивителното езеро. То изглежда невероятно от далеч, но е още по-удивително, когато се доближиш. Солени кристали могат да се видят навсякъде", разказва Добсон.

"Всяка област е покрита с кристали и с червената вода като фон изглежда като нещо извънземно. Странното е, че има езера отляво и отдясно и те са точно такива, каквито очаквате - с нормална вода. Въпреки многобройните ми пътувания никога не бях виждал подобно нещо", сподели още Добсон.

Редактор: Петър Проданов

Френските социалисти са обвинени, че отново пропъждат ромите

Френските власти днес разпръснаха няколкостотин роми от техните нелегални лагери в северната част на страната, с което засилиха опасени...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа