"Луфтханза" стачкува утре

13538
"Луфтханза" стачкува утре
Снимка: Gettyimages

Пилотите на дълги разстояния от германската авиокомпания "Луфтханза" утре ще излязат на стачка.

Синдикатът на пилотите призова своите членове да излязат на протест по време на полетите на дълги разстояния, излитащи от Франкфурт между 8 сутринта и 11 часа вечерта във вторник. Стачката ще засегне работата на самолетите "Еърбъс" А380, А330 и А340, както и на "Боинг" 747. "Чувстваме се принудени да предприемем допълнителни стачни действия, тъй като ръководството на "Луфтханза" досега не направи предложение, което заслужава компромис. Оставаме отворени за предложения, за да се избегнат стачките. Извиняваме се на клиентите за причинените неудобства", се казва в изявлението на пилотския синдикат.

Пилотите от "Луфтханза" спират работата си за четвърти път през последните няколко седмици. Първата стачка в края на август беше в нискотарифния клон "Germanwings". Втората стачка се отрази на вътрешните и регионалните полети от и за Франкфурт, а третото прекъсване на работата беше на летището в Мюнхен.

Пилотите от "Луфтханза" в момента могат да се пенсионират на 55-годишна възраст. Авиокомпанията иска да увеличи минималната възраст за пенсия, а пилотите да започнат сами да финансират пенсиите си.

Пилотска стачка в "Луфтханза" утре

Пилотите на германската авиокомпания „Луфтханза” ще стачкуват във вторник на летището във Франкфурт, предаде AFP. Това ще ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа