X
 
 

Луиджи ди Майо вече не е лидер на Движение "5 звезди"

637 0
Луиджи ди Майо вече не е лидер на Движение "5 звезди"
Снимка: Getty Images
Луиджи ди Майо се оттегли като лидер на Движение "5 звезди", което участва в правителството. Решението показва сериозното разделение в партията и засилва неяснотата около бъдещето на нестабилната управляваща коалиция, предадоха световните агенции.

Ди Майо съобщи, че подава оставка на среща с партийни членове за представяне на нова структура от регионални ръководители. "Временно ръководният пост поема Вито Крими, а новият лидер ще бъде избран на конгрес, който ще се събере през следващите месеци", каза той.

Икономиката е приоритет за новата власт в Италия

Движение „Пет звезди“ и лявоцентристката Демократическа партия представиха програмата за управление на коалицията, като на ...

Той заяви, че смята задачата си за изпълнена и е дошло време движението да навлезе в нов етап, за да разработи модел за развитие на страната в бъдеще. Ди Майо застана начело на "5 звезди" през 2017 г., когато неговият основател, комикът Бепе Грило, реши да се оттегли.

Смята се, че Ди Майо, който пред последната година и половина заемаше ключови постове в правителството, носи отговорността за неуспеха на партията на последните местни и европейски избори.

На 26 януари в областите Емилия Романя и Южна Калабрия предстоят местни избори. Очаква се, че резултатите им, особено в Емилия Романя, ще имат важни последици за управляващата коалиция. Основната битка ще е между лявоцентристката Демократическа партия и дясноцентристката коалиция на Лигата, "Напред, Италия!" и "Италианските братя".

Actualno.com

Етикети: