X
 
 

Макрон: Франция няма да толерира нарушаване на кипърската ИИЗ

1476 1
photo of Макрон: Франция няма да толерира нарушаване на кипърската ИИЗ
Снимка: Getty images/Guliver
Франция няма да толерира нарушаването на Изключителната икономическа зона на Кипър, заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

Той заяви това по време на срещата си с гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис, предаде агенция Фокус.

Французи откраднали 40 кг пясък от о. Сардиния. Грози ги затвор

До 6 години затвор заплашва френско семейство, заловено с 40 кг пясък от Сардиния в багажника на колата им. Пясъкът на о. Сардиния е бя...

„Няма да покажем никаква слабост“, заяви френският лидер.

Макрон говори по време на съвместна пресконференция преди срещата си с Мицотакис, който е на официална визита във Франция.

Макрон подчерта, че Париж е подкрепял Атина по време на финансовата криза в страната, и похвали „голямата смелост на гръцкия народ и желанието им да останат в Еврозоната“.

Той също така заяви, че двете държави са „свързани чрез отдавнашно приятелство“ и споделят сходни предизвикателства в развитието си.

Кметът на Мон Сен Мишел ограничи водата за туристите

Кметът на френския остров Мон Сен Мишел взе решение да ограничи потреблението на вода за туристите, които си мият краката след разходка...

„Постигането на икономически растеж и борбата срещу безработицата са основните приоритети“, заяви Макрон, като подчерта плана си за реформи в Еврозоната, включително създаването на общ европейски бюджет.

От своя страна Мицотакис също наблегна на приятелските отношения между двете страни, които датират още от гръцката война за независимост от 1821 г.

„Страната отново влиза в треакторията на растежа и отново заема мястото си в Европа, която остава наше натурално пространство“, заяви той.

Гръцкият министър-председател призова френския бизнес да инвестира в Гърция и да „вземе участие в (икономическия) скок на Гърция“.

Френски министър предизвика дебат за ползването на френския език

Министърът на културата на Франция предизвика дебати и критики с призив да се използва само френския език в страната, информира Euronew...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители