Мащабна акция в Испания: 20 задържани българи и 3 разбити цеха за цигари (СНИМКИ)

2626
Мащабна акция в Испания: 20 задържани българи и 3 разбити цеха за цигари (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

Три фабрики за контрабандни цигари – в Малага, Саламанка и Толедо, бяха разбити едновременно при безпрецедентната акция, осъществена в сътрудничество с българските и испанските правоохранителни служби.

След акцията задържаните са общо 22 души. От тях 20 са български граждани, всички с опит в производството на цигари. Разбитите фабрики са били с много добри параметри - модерно оборудвани, помещенията дори са били шумоизолирани, а поточната линия в Толедо е давала възможност за производство на над 500 кутии цигари за минута.

Испания уверена, че ЕК няма да въведе санкции срещу нея

Испанският министър на икономиката Луис де Гиндос заяви, че Европейската комисия няма да въвежда санкции срещу Испания във връзка с нар...

Съвместната операция на българските и испанските правоохранителни служби е мащабен пример за противодействие на контрабандата, заяви днес директорът на Националната полиция на Испания Игнасио Косидо, цитиран от БГНЕС.

Това е може би най-мащабната операция за противодействие на контрабандата, осъществена в сътрудничество с българските правоохранителни власти. Стойността на произведените контрабандни цигари и на техниката, с която са били оборудвани трите фабрики, възлиза на над 8 милиона евро”, каза още Косидо.

Директорът на ГД „Борба с организираната престъпност” главен комисар Ивайло Спиридонов поздрави всички участници в операцията от името на главния секретар на българското Министерство на вътрешните работи главен комисар Георги Костов. „Работата продължи доста време, но даде добър резултат”, подчерта главен комисар Спиридонов. Той допълни, че този вид нелегална дейност има пряко отношение към формирането на фиска.

Борисов и Мариано Рахой обсъдиха съвместна полицейска операция в Испания

В телефонен разговор с испанския си колега Мариано Рахой премиерът Бойко Борисов обсъди хода на провеждащата се на територията на Испан...

„Събирането на информация по тази група започна от август миналата година. Първите данни бяха изпратени на испанските власти чрез офицера за връзка в София. В последствие продължихме регулярни контакти, тъй като нашата информация беше, че български граждани пристигат в Испания, за да работят в тази фабрика", уточни директорът на ГДБОП.

Главен комисар Спиридонов изтъкна съществуващите добри традиции по отношение на сътрудничеството с испанските партньорски служби. Потвърждение за това е фактът, че миналата година двама служители на ГДБОП бяха наградени от властите в Испания за работа по линия на кибепрестъпност.

Директорът на митниците в Испания Биляр Хораро подчерта, че за пръв път при полицейска операция на територията на Европа са разбити едновременно три фабрики. От 2014 г. насам с прякото участие на ГДБОП в международни операции са разбити общо седем фабрики за нелегално производство на цигари – в Белгия, Унгария, Полша и Испания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа