X
 
 

Мей дава краен срок на лейбъристите за Brexit

1318 0
photo of Мей дава краен срок на лейбъристите за Brexit
Снимка: Getty Images
Британският премиер Тереза Мей ще даде краен срок на лейбъристите в преговорите по споразумението за Brexit, съобщиха световните информационни агенции.

Целта е да не се протака повече процесът по напускане на Съюза и да не се стига до ново отлагане. Правителството бърза с придвижването на процедурата, пишат агенциите.

Отново започват вътрешните преговори за Brexit, натиск Мей да каже кога ще дава оставка

Британският премиер Тереза Мей е под натиска на собствената си партия да определи ясна дата за оставката си, съобщи британският вестник...

Все още остават редица нерешени въпроси и това трябва да приключи възможно най-скоро, са коментирали от пресслужбата на кабинета.

Европейската комисия отново изключи всяко ново предоговаряне на договора за оттегляне с Великобритания. Понастоящем няма никакви преговори между Брюксел и Лондон за Brexit.

Мей прие предложението на ЕС за отлагане на Brexit до 31 октомври 2019 година. Според нея, страната може да напусне ЕС и по-рано, ако в парламента бъде постигнато съгласие по сделката.

Преди това британският парламент даде на Мей мандат да преговаря за отлагане до 30 юни. Според спекулации обаче, възможно е и отлагане до 2020 година.

Мей още се надява, че Великобритания ще си тръгне от ЕС преди евроизборите

Британският премиер Тереза Мей заяви на пресконференция в Брюксел, че Великобритания може да напусне Европейския съюз преди 30 юни, кат...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители