Мей с ултиматум за Brexit към депутатите

2062
Мей с ултиматум за Brexit към депутатите
Снимка: Getty Images/Guliver

Британският премиер Тереза Мей заяви, че депутатите или трябва да подкрепят нейния план за Brexit, или изобщо няма да има сделка. В интервю за Би Би Си Тереза Мей изтъква, че ако парламентът не ратифицира нейния план от Чекърс, алтернативата е напускане на ЕС без споразумение.

Тереза Мей пордължава да стои твърдо на позицията си, че нейните предложения от Чекърс са единственото решение за напредък в преговорите с Брюксел. В интервю за програма „Панорама“ по телевизията на Би Би Си, което ще бъде излъчено тази вечер, премиерът критикува плановете на „Brexitиърите“ за решаване на проблема с ирландската граница и предоставя на депутатите два опции – или да гласуват за нейния план, или Великобритания излиза без сделка от ЕС.

Кметът на Лондон призова за нов референдум за членството на Великобритания в ЕС

Кметът на Лондон Садик Хан призова в събота за насрочването на нов референдум за членството на Великобритания в ЕС. Той заяви, че подкр...

Планът на Тереза Мей не се радва на одобрение нито у дома, нито в чужбина. Днес в „Дейли телеграф“ бившият външен министър Борис Джонсън пише, че провалът на правителството да реши проблема с ирландската граница е загърбване на конституцията.

Предложенията на евроскептиците за ирландската граница обаче също са неприемливи за Брюксел. Според проучване на ComRes поне половината от британците смятат, че последиците от Brexit ще бъдат отрицателни, а близо 80 процента смятат, че правителството не се справя добре в преговорите за Brexit.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа