Международните експерти са проучили едва 45% от територията на катастрофата на MH17

16626
Международните експерти са проучили едва 45% от територията на катастрофата на MH17
Снимка: Getty Images/Guliver

Международните експерти са обследвали под половината от района, където е паднал малайзийския пътнически самолет в Донецка област. Това оповести днес в малайзийската столица Куала Лумпур директорът на националната полиция Халид Аву Бакар, след като в страната се завърна последната група от малайзийски специалисти, предаде БГНЕС.

"Районът обхваща площ от 15 кв километра, а ние проучихме само 45%", каза той, уточнявайки, че специалистите "са били принудени да напуснат Украйна от съображения за сигурност".

Експертите не са успяли "да вземат никакви отломки от мястото на катастрофата", добави полицейският шеф. "Това може да стане, само след като се върнем там", добави Халид Абу Бакар.

Той разкри още, че работата се усложнявала от постоянния надзор от страна на украинските власти и на опълченците. По думите му двете страни определили районите, които можели да бъдат посещавани, и продължителността на престоя им в тях. Освен това трябвало да се работи, когато "над главите непрекъснато летяли снаряди", уточни полицейски началник.

По думите му един малайзийски служител ще бъде командироват от Лондон в Киев, където ще трябва да получава редовно информация за хода на следствието. Освен това двама полицаи ще бъдат изпратени в холандските градове Амстердам и Айндховен. Разследването се ръководи от Холандия, тъй като най-много жертви са холандци.

Малайзийският "Боинг" с 298 души на борда бе свален край югоизточно от Донецк на 17 юли.

Издирването на останки от MH17 се прекратява временно

Издирването на останки на жертви на разбилия се в Източна Украйна малайзийски "Боинг" се спира до ново нареждане поради съображения за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа