Меркел иска добри отношения с Русия, но не и отмяна на санкциите

4314
Меркел иска добри отношения с Русия, но не и отмяна на санкциите

Не е настъпило времето за сваляне на евросанкциите срещу Русия, но ние искаме добри отношения с нея и не действаме на принципа или Украйна, или Русия.

Това заяви германският канцлер Ангела Меркел в реч вчера във Виена на церемония по повод 60-годишнината от създаването на Германско-австрийската търговска палата. Тя бе цитирана от "Велт онлайн".

Меркел призна, че „от санкциите срещу Русия страдат редица компании“. „Затова се стремим да постигнем политически рамкови условия, които биха позволили да се отменят санкциите“, подчерта канцлерката. Но „с оглед на сериозните нарушения на международното право и нестабилното положение“ в Източна Украйна, моментът (за отмяната на санкциите) „за съжаление още не е настъпил“, изтъкна Меркел.

Както Германия, така и в Австрия се стремят към „партньорски отношения с Русия“, продължи тя. „Ние трябва да решим толкова много международни проблеми, че бихме искали отново да се върнем към конструктивното сътрудничество. Във връзка със споразумението с Иран видяхме, че може да се постигнем единство с Русия“, изтъкна тя. Меркел изрази надежда, че Москва „ще играе важна роля“ и в регулирането на сирийския конфликт.

„Затова ние не искаме да действаме на принципа или-или", Украйна или Русия. Но ние искаме свободното развитие на Украйна и добри отношения с Русия“, добави ръководителката на германското правителство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа