X
 
 

Меркел иска добри отношения с Русия, но не и отмяна на санкциите

3984 2
Меркел иска добри отношения с Русия, но не и отмяна на санкциите

Не е настъпило времето за сваляне на евросанкциите срещу Русия, но ние искаме добри отношения с нея и не действаме на принципа или Украйна, или Русия.

Това заяви германският канцлер Ангела Меркел в реч вчера във Виена на церемония по повод 60-годишнината от създаването на Германско-австрийската търговска палата. Тя бе цитирана от "Велт онлайн".

Меркел призна, че „от санкциите срещу Русия страдат редица компании“. „Затова се стремим да постигнем политически рамкови условия, които биха позволили да се отменят санкциите“, подчерта канцлерката. Но „с оглед на сериозните нарушения на международното право и нестабилното положение“ в Източна Украйна, моментът (за отмяната на санкциите) „за съжаление още не е настъпил“, изтъкна Меркел.

Както Германия, така и в Австрия се стремят към „партньорски отношения с Русия“, продължи тя. „Ние трябва да решим толкова много международни проблеми, че бихме искали отново да се върнем към конструктивното сътрудничество. Във връзка със споразумението с Иран видяхме, че може да се постигнем единство с Русия“, изтъкна тя. Меркел изрази надежда, че Москва „ще играе важна роля“ и в регулирането на сирийския конфликт.

„Затова ние не искаме да действаме на принципа или-или", Украйна или Русия. Но ние искаме свободното развитие на Украйна и добри отношения с Русия“, добави ръководителката на германското правителство.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
    Луциферка очевидно иска напълно да срине Европейските държави и трябва да е категорично както нейният духовен баща / а защо не и истински/ и дори и ако може и още . Та тогава ще миряса
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
    Във вашите мечти и въжделения модерните държави все се "сриват" и все "гният" и все "фалират" ... Но реално все повече изпреварват любимата ви мечка във всяко едно възможно отношение.
    : 0 !