МВФ предложи помощ на Украйна

16803
МВФ предложи помощ на Украйна
Снимка: Getty Images

Международният валутен фонд (МВФ) е готов да предостави помощ на Украйна, ако нейните лидери я поискат. Това заяви генералният директор на МВФ Кристин Лагард, която участват в срещата на финансовите министри и централните банкери на Г-20 в Сидни, предаде Стандарт Нюз.

"Украйна е член на МВФ. Ако Украйна се обърне за помощ, икономическа или финансова, ние сме готови да й я предоставим", добави Лагард. И уточни, че фондът трябва да обсъди с някой въпроса за финансирането.

МВФ има пълно доверие на Лагард

Управителният съвет на Международния валутен фонд запазва пълно доверие в директора на фонда Кристин Лагард, която беше разпитана за ...

Междувременно Русия ще вземе решение за отпускане на извънреден транш от финансова помощ за Украйна. Това ще стане след като бъде съставено ново правителство в страната, заяви руският финансов министър Антон Силуанов.

„Ние наистина обсъждахме въпроса за покупка на украински държавни облигации за 2 млрд. долара миналата неделя, но тъй като политическата ситуация рязко се промени, трябва да разберем с какво правителство ще си сътрудничим, поради което възнамеряваме да изчакаме съставянето на нов кабинет, да разберем политиката на правителството и съответно след това да решим", каза още Силуанов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа