X
 
 

МВФ занижи прогнозата си за растежа на световната икономика

319 0
МВФ занижи прогнозата си за растежа на световната икономика
Снимка: iStock/Guliver
Международният валутен фонд (МВФ) ревизира прогнозата си за ръста на световната икономика и очаква за 2020 година той да е по-нисък от прогнозираното досега, пише БГНЕС.

Въпреки че забавянето на ръста на световната икономика отслабва, възстановяването ще бъде бавно през 2020 година, казват от организацията.

Борисов се похвали пред МВФ с устойчивата ни икономика

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с управляващия директор и председател на Изпълнителния съвет на Международния валутен фо...

МВФ публикува регулярната тримесечна прогноза и обяви, че очаква ръст на световната икономика от 3,2%. В докладът от октомври 2019 показателят беше 3,3%.

Все пак данните показват, че 2020 г. ще е малко по-добра от 2019 г., когато беше отчетен ръст от 2,9%.

Директорът на МВФ Кристалина Георгиева представи данните в Давос, ден преди началото на 50-я икономически форум в града, който започва днес, 21 януари. Според Георгиева, данните предполагат положителна тенденция в международната търговия и индустриалното производство.

Все пак Кристалина Георгиева уточни, че икономическият растеж е уязвим от редица фактори, като протестите в голям брой държави, последното засилване на напрежението между САЩ и Иран и продължаващата търговска война между Вашингтон и Пекин.

МВФ: Световната икономика е в рецесия

Растежът на глобалната икономика не е бил толкова нисък от времето на световната финансова криза преди 10 години, пише БГНЕС. МВФ сочи,...

Actualno.com

Етикети: