Наблюдава се подобрение на фронта на гръцките преговори

11721
Наблюдава се подобрение на фронта на гръцките преговори
Снимка: Getty Images/Guliver

Последните реформи, предложени от Гърция, са първата истинска стъпка на Атина напред от седмици. Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от АФП.

"Последните гръцки предложения са първите реални такива от много седмици насам, въпреки че те все още имат нужда от оценката на институциите (на кредиторите – ЕК, ЕЦБ и МВФ) и по-нататъшна работа", каза той.

"Най-важното обаче е, че лидерите поемат пълната отговорност за политическия процес, за да избегнат най-лошия сценарий, който би означавал неконтролиран хаотичен "Грексидент", каза още Туск, използвайки термина, с който се нарича непредвиденото излизане на Гърция от еврозоната.

Председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум приветства по-рано днес предложенията на Атина като ги нарече "възможност" за сключването на сделка тази седмица.

На преговорите с Гърция се наблюдава подобрение, макар, че окончателно нормализиране на този въпрос все още да не може да бъде постигнато, заяви и президентът на Франция Франсоа Оланд, цитиран от ТАСС.

Банките в Гърция засега работят нормално

Банките в Гърция работят в нормален режим, в банковите клонове и около банкоматите няма опашки, съобщава РИА Новости. В събота и недел...

Оланд подчерта, че работата, извършена през последните дни от страна на Гърция и международните кредитори, в лицето на МВФ, ЕЦБ и ЕК е положила основите за това, което в близките дни може да бъде оформено като решение по гръцкия проблем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com