Наградиха Плевнелиев с най-висшето държавно отличие на Словения

703
Наградиха Плевнелиев с най-висшето държавно отличие на Словения

Президентът Росен Плевнелиев беше удостоен с най-висшето държавно отличие на Словения - „Орден за изключителни заслуги“, за приноса му за мирното, демократично и европейско развитие на държавите от региона и в знак на признателност за дейността му за задълбочаване на сътрудничеството между България и Словения на двустранно и многостранно ниво и укрепване на връзките в рамките на Европейския съюз.

Ордена държавният глава получи от президента на Словения Борут Пахор, който посрещна с официална церемония българския президент в Любляна, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Словения отбелязва 25 години независимост

Словения отбеляза 25 години от обявяването на независимостта си от бивша Югославия. Правителството на балканската страна използва повод...

Миграционната вълна, ситуацията в Турция, борбата с тероризма и отражението на евентуален Брекзит ще бъдат във фокуса на разговора между двамата държавни глави в рамките на официалното посещение на президента Росен Плевнелиев в Словения.

Президентите на България и Словения ще обменят позиции относно перспективите на държавите от Западните Балкани за интеграция в ЕС и НАТО. Сред акцентите в разговорите на държавния глава в Любляна ще бъдат актуални въпроси от регионалния, европейския и международен дневен ред, както и сътрудничеството в рамките на Европейския съюз, двустранните търговско-икономически отношения, инвестициите, културата и образованието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа