Нападенията в Кьолн - организирани или израз на тъмната човешка природа?

4966
Нападенията в Кьолн - организирани или израз на тъмната човешка природа?
Снимка: Getty Images/Guliver

Хаотичната обстановка, неясните видеозаписи и недостатъчно точни свидетелски показания пречат да се изяснят всички виновници за нападенията по Нова година над стотици жени в германския град Кьолн. Не се изключва възможността за организирани нападения, съобщава Нова телевизия, а след около месец в Кьолн ще се проведе бирен фестивал.

По свидетелски показания над 150 жени са станали жертви на нападенията, включително такива е имало в Щутгарт и Хамбург. Засега се работи по две жалби за изнасилвания.

Германия разследва трима мъже за нападенията над жени в Кьолн

Германската полиция в момента провежда разследване срещу трима мъже, заподозрени в нападения над жени в навечерието на Нова година в ...

Според журналистката от „Стандарт” Оля Ал Ахмед има три причини да се стигне дотук. На първо място – липсата на заетост и безделието на бежанците. Втората причина е съществената разлика на културата и традициите, а третият фактор – вид отмъщение заради масови протести в Германия против бежанците. Ал Ахмед уточни, че традицията според шериата е жената да е в семейството – да не изпъква, да не е ярко облечена, да не е доминант. Ако пиеш бира, ако си с по-голямо деколте, значи си предизвикателна в очите на мъжете, възпитани в духа на шериата, каза Ал Ахмед. Тя попита какво правят млади мъже в Германия, ами не стоят в родината си и не я защитават.

Същевременно друг журналист - Нидал Хлайф, изключи възможността това да е организирано мероприятие. Това е група пияни младежи, които са се гаврели с жени. Според него става въпрос за младежи от Северна Африка – Мароко и Алжир. Защо точно в новогодишната нощ, попита Хлайф, като изказа теорията, че тези хора са очаквали по-голям разкош в Германия, а това не е било така и е довело до разочарование. Хлайф изключи и зад случките да стои „Ислямска държава”, защото нападателите, според свидетелски показания, са консумирали алкохол.

Хлайф цитира статистика на Европейската агенция за основни права, че в Европа една на всеки 20 жени през 2014 година е била изнасилена, а 20% от жените са били тормозени от роднини, приятели и познати. През 2014 година 1 на всеки 6 американки е била обект на сексуално посегателство, каза още Хлайф, позовавайки се на друга статистика. Той даде примера, защото данните доказват, че при такива случаи не става въпрос за култура. Не защитавам извършителите, казвам само, че това може да се случи навсякъде. Не всички бежанци и имигранти се интегрират по един и същ начин – сирийците се интегрират по-бързо от афганистанците, смята Хлайф. Значи все пак културата има значение, опонира Ал Ахмед, облягайки се на тезата, че сега Сирия насила се ислямизира, а преди войата е била доста свободна. Германия може би няма да е единственият случай - може следващата да е Англия, добави Ал Ахмед

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа