НАТО: Украинската армия е използвала ракети срещу бунтовниците

26688
НАТО: Украинската армия е използвала ракети срещу бунтовниците
Снимка: Getty Images/Guliver

Въпреки твърденията на Киев, украинската армия е използвала балистични ракети срещу опълченците в Източна Украйна. Това бе потвърдено в щаб квартирата на НАТО в белтийския град Монс, предаде "Дойче веле".

"НАТО потвърждава информацията на американската телевизия CNN, че армията на Украйна е използвала балистични ракети с малък обсег срещу опълченците в източната част на страната", заяви представител на НАТО. Той добави, че "информацията се базира на данни от разузнаването на САЩ", пише БГНЕС.

Някои медии предполагат, че може да става дума за ракетните комплекси "Точка". "Засега няма сведения за броя на балистичните ракети, изстреляни от украинската страна, а също срещу какви цели са били приложени и какъв е бил резултатът".

CNN съобщи за ракетите на 29 юли. Тогава Киев опроверга информацията.

Международни експерти вече са на мястото на катастрофата на малайзийския самолет

Няколко десетки международни експерти вече са на мястото на катастрофата на малайзийския самолет, който се разби на 17 юли в Източна Ук...

Междувременно стана ясно, че  международните експерти са открили още човешки останки от падналия "Боинг" в източната част на Украйна. Специалистите ще вземат всички намерени останки, чийто брой не се уточнява.

Работата на международната мисия по издирването на още останки от катастрофата беше възпрепятствана от тежките боеве в района. Досега над 200 ковчега са изпратени в Холандия, която загуби 193 свои жители. Част от останките на 298-те души, пътували в самолета, все още не са открити заради боевете.

"Останките ще бъдат изпратени в Холандия", каза ръководителят на холандската мисия в Украйна.

Мисията ще има нова база в град Соледар, североизточно от мястото на катастрофата. Харков остава логистична база на експертите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа