Нови разкрития за нелегални партита на „Даунинг стрийт” 10

2608
Нови разкрития за нелегални партита на „Даунинг стрийт” 10
Снимка: Getty

Още разкрития за празненства на "Даунинг стрийт" 10.

Според публикация на "Daily Telegraph" през април миналата година в резиденцията на британския министър-председател Борис Джонсън са организирани две партита. Те са били в навечерието на погребението на съпруга на кралица Елизабет II и в момент, когато страната беше в локдаун.

Изданието съобщава, че на 16 април 2021 г. вечерта в резиденцията на министър-председателя са се провели две "прощални партита", организирани от двама членове на кабинета на Джонсън, за да отбележат преместването им на друга работа. Според вестника един от организаторите се оказва бившият директор по комуникациите на министър-председателя Джеймс Слак, който преди това е работил и с предшественика на настоящия министър-председател Тереза Мей (2016-2019 г.). След четири години на "Даунинг стрийт" 10 той се премества на поста заместник-главен редактор на вестник "Сън". Както посочва "Daily Telegraph", Слак е бил посъветван от началниците си да не нарушава реда, но този съвет не е бил взет под внимание.

Борис Джонсън организирал парти по време на първия локдаун?

Персоналът на британския премиер Борис Джонсън е бил поканен на парти в градините на премиерската резиденция на Даунинг Стрийт по време...

Вторият член на кабинета на Джонсън, който организира прощално парти е един от личните фотографи на министър-председателя, чието име не се съобщава. Daily Telegraph уточнява, че в един момент гостите на двете събития са се срещнали в градината на резиденцията. На двете партита са присъствали общо около 30 души, които са пили и танцували до сутринта.

В публикацията се подчертава, че провеждането на подобни събития е било в нарушение на действащите тогава в страната ограничения за коронавируса. Според правилата хората, които не живеят заедно под един покрив, нямат право да се срещат в затворени помещения. Освен това срещите на открито бяха разрешени само в присъствието на не повече от шест души или представители на две домакинства, пише БГНЕС.

Вестникът добавя, че самият Джонсън не е участвал в тези партита. Според неговия говорител министър-председателят е бил в резиденцията си в Чекърс между 15 и 17 април 2021 г. В деня на погребението на принц Филип официалната страница на Джонсън в Twitter публикува снимка на премиера, направена в имението, разположено в графство Бъкингамшир на около 65 км от центъра на Лондон.

Херцогът на Единбург почина на 9 април на 99-годишна възраст. Погребението на съпруга на кралицата се състоя на 17 април на територията на замъка Уиндзор близо до Лондон. Поради ограниченията, свързани с коронавируса, на погребалната церемония присъстваха само 30-те най-близки членове на кралското семейство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Страшна реалност: Завърналите се от Украйна руски военни са убили досега близо 60 цивилни в Русия (СНИМКИ)

Хиляди снаряди, планове за бойни машини и ракети: Германия с нов пакет за Украйна

Кметицата на Париж спешно бе отведена в бомбоубежище при посещението й в Киев (СНИМКА)

Външният министър на Латвия подаде оставка заради скандал с бизнес пътувания

Полша удари руска шпионска мрежа

Бой, отрязано ухо, ток в слабините: Руският омбудсман се гордее колко цивилизована и зряла е Русия (СНИМКИ)

Руската рафинерия край Самара е спряла цялото си производство след удара с дрон

Инструмент за терористите: Кремъл предупреди собственика на „Телеграм“

Путин още не е отишъл в "Крокус Хол", за да не се "меси в работата на специалистите"

Шолц: Редица страни, включително Украйна, обсъждат как да се оформи мирен процес

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа