Новият кабинет на Украйна трябва да е ясен до 20 дни

13216
Новият кабинет на Украйна трябва да е ясен до 20 дни

В срок от 20 дни трябва да бъде взето решение за сформиране на правителство на Украйна. Информацията заяви днес премиерът Арсений Яценюк на заседание на кабинета.

Потенциални членове на бъдещата правителствена коалиция са "Народен фронт","Блокът Петро Порошенко", "Самопомощ", "Татковина" и Радикалната партия на Олег Ляшко. Най-късно до понеделник тези формации трябва да представят своите предложения за бъдещия премиер, информира агенция ТАСС.

ЕС дава 760 млн.евро на Украйна

Европейският съюз е готов да подпомогне Украйна със 760 млн.евро до края на годината. Той ще продължи да подкрепя страната в диалога с ...

Яценюк подчерта, че би трябвало да бъде премиер като лидер на партията победител в парламентарните избори в неделя, информира БГНЕС. Той подчерта: "В съответствие с практиката в Европейския съюз партията, получила най-много гласове на вота, трябва да започне процес за сформиране на правителствена коалиция и в съответствие със същия принцип лидерът на тази партия става премиер".

По-рано днес стана ясно, че партията "Народен фронт" на Арсений Яценюк води с 22,21 на сто на изборите при преброени над 97 на сто от гласовете. На второ място е президентският "Блок на Петро Порошенко" с 21,82 на сто от гласовете, следвана от "Самопомощ" на лвовския кмет Андрий Садовий (11,03), информира БТА.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа