X
 
 

ООН иска разследване на полицейското насилие срещу "жълтите жилетки"

350 0
photo of ООН иска разследване на полицейското насилие срещу "жълтите жилетки"
Снимка: Getty Images/Guliver
Върховният комисар на ООН за правата на човека поиска от Франция да направи "пълно разследване" на полицейското насилие по време на демонстрациите на „жълтите жилетки", започнали в средата на ноември миналата година.

В речта си пред Съвета по правата на човека в Женева, Мишел Бачелет заяви, че "жълтите жилетки" протестират срещу "лишаването им от икономически права и участието им в публичните дела."

Иран и Франция с нови посланици след дълъг дипломатически конфликт

Иран и Франция ще имат нови посланици след дълъг дипломатически конфликт между двете държави. Новият посланик на Иран във Франция ще б...

"Насърчаваме френското правителство да продължи диалога и спешно да поиска пълно разследване на всички съобщени случаи на прекомерна употреба на сила", каза тя.

Бачелет припомни, че "неравенствата засягат всички страни" и че "дори в развитите държави хората се чувстват изключени от достъпа до ползите за развитие и са лишени от икономически и социални права", предаде БГНЕС.

Протестиращите "призовават за уважителен диалог и реални реформи, но в много случаи протестите им са посрещани с насилие и прекомерна употреба на сила, произволни задържания, изтезания и други", каза тя.

От началото на протестното движение на "жълтите жилетки" във Франция в средата на ноември, генералният инспектор на Националната полиция съобщава за около 100 случая на обвинения в полицейско насилие.

10 часа джихадист разиграва полицаи във Франция

След 10-часова блокада арестант с тежка присъда, който рани двама охранители в затвора във френския град Конде сюр Сарт, е заловен. С н...

Няколко демонстранти твърдят, че са били наранени от изстрели на несмъртоносни оръжия, наричани популярно "огнени топки", което неотдавна предизвиква спорове във Франция.

Бачелет осъди репресиите със сила при последните протести в Судан, Зимбабве и Хаити.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 20 ноември

Овен Това е ден, в който с лекота ще усвоявате нови знания. Проявената мъдрост ще ви носи плодове дълго време. Телец Това е ден, в който творческата...