X
 
 

Организирани банди зариват Великобритания с незаконни бунища

1510 0
Организирани банди зариват Великобритания с незаконни бунища
Снимка: Getty Images/Guliver
Организираните престъпни банди имат голямо участие в непрекъснатото нарастване на случаите с незаконни сметища в цяла Англия, съобщи BBC, цитирана от БГНЕС.

Според експерти фалшивите компании наемат сгради, за да изхвърлят отпадъците на клиентите, което струва на местните власти почти 60 милиона паунда разходи за почистване от 2012 г.

Части от Лондон и Манчестър са най-силно засегнати от нарастващата "криза" с незаконните услуги за извозване на отпадъци.

Правителството казва, че ръстът на инцидентите може да се намали с по-добро регистриране. Ръководителят на политиката на Countryside Alliance Сара Лий заяви, че са необходими по-строги присъди за справяне с кризата.

Експертът заяви още: „Сега налице са фалшиви компании за отпадъци, които наемат сгради, изхвърлят отпадъци в тях, след което изчезват и оставят на собствениците на земи да изхвърлят отпадъците с огромна цена за тях“.

Идея: Задължително ОВОС за инвестиционни намерения за горене на отпадъци

Задължително при всички инвестиционни намерения, касаещи изгаряне на отпадъци, да се провежда процедура за оценка на въздействието на о...

Бандите се представят за легитимни фирми за изхвърляне на отпадъци, рекламирайки услугите си в интернет срещу заплащане, добави тя.

Отделът за споделяне на данни на BBC откри, че миналата година съветите са се изправили пред сметки за общо 12,8 милиона паунда, за да изчистят повече от 36 200 големи незаконни бунища. Това представлявало повече от една пета от общите разходи за разчистване на бунищата.

Националният съюз на фермерите (NFU) заяви, че новите цифри подчертават „кошмарната“ ситуация, която продължава да „излиза стремглаво извън контрол“.

От съюза казват, че престъпниците използват инструменти за разбиване на ключалки и катинари, за влизат в частни имоти и струпат там огромни количества отпадъци, почистването на които може да струва стотици хиляди паунда.

Actualno.com

Етикети:

КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията
КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията

Овен Очаква ви най-романтичната среща, която сте имали досега. Телец Пътуване, което ще ви запознае с много специален човек. Близнаци Няма...